Nema priče o Centru u Nišu jer nema ni diplomatskog statusa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 22. 01. 2019. | Komentara: 0

Nema priče o Centru u Nišu jer nema ni diplomatskog statusa

NOVI SAD - Činjenica da se prilikom posete Vladimira Putina Beogradu nije razgovaralo o Rusko-srpskom centru u Nišu verovatno je posledica saznanja Rusije da zvanični Beograd nije promenio svoj stav po pitanju davanja diplomatskog statusa zaposlenima u Rusko-srpskom humanitarnom centru, ocenjuje za „Danas“ predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 

LSV

- Jasno je da se ne radi o humanitarnom centru, nego o kamufliranoj špijunskoj bazi Ruske Federacije. Liga socijaldemokrata Vojvodine od početka funkcionisanja takozvanog Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu upozorava na njegove štetne posledice po bezbednost naše zamlje, ali i čitavog regiona. Mi smo od vlasti tražili da se ovaj centar zatvori, jer dovodi Srbiju u brojne opasnosti. To se nije dogodilo, ali dobro je što zaposleni u ovoj ruskoj bazi nisu dobili diplomatski imunitet, što Moskva od početka traži. Kremlj je i ranije pokazivao nezadovoljstvo odlukom Srbije da Centru ne dodeli diplomatski status - ocenjuje Čanak za Danas. 

On napominje da je poznato da „zvanične ruske vlasti često pribegavaju raznim metodama pritisaka, kako bi ostvarile svoje interese“. U prilog tome Čanak navodi tvrdnju da zvanična Moskva nije odustala od svojih aspiracija vezanih za diplomatski status Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu. 

- Ruska Federacija ne miruje u Makedoniji, ne miruje ni u Crnoj Gori, i sasvim je jasno da ne miruje ni u Srbiji. Kremlj će i dalje vršiti pritisak na Srbiju po ovom, ali i drugim pitanjima, a na vlastima u Srbiji je da se tome odupru. Srbija mora sačuvati svoju nezavisnost, a samim tim i mir i bezbednost - zaključuje predsednik LSV. 

(SZILSV, 22.01.2019)



Izjave | Sreda, 12. 07. 2023. | Komentara: 0

U Srbiji su zakoni i dobrosusedski odnosi iza ličnih interesa

Upitan da prokomentariše neizručenje Svetozara Marovića Crnoj Gori, a o čemu su pitani i predsednici Crne Gore i Srbije Jakov Milatović i Aleksandar Vučić prilikom nedavnog susreta, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš je rekao da je takva situacija neverovatna.
Izjave | Utorak, 27. 06. 2023. | Komentara: 0

Marton: Vučić svojim istupima produbljuje podele u našem društvu

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je za zrenjaninsku KTV da su građani sa pravom veoma nezadovoljni  i da je to razlog zašto već nedeljama protestuju. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook