Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2019. | Komentara: 0

Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za list Danas da će delegacija LSV i ove godine biti prisutna u Srebrenici.

LSV

- Ignorisanje najvećeg zločina na tlu Evrope posle završetka Drugog svetskog rata,  koji je od strane Haškog tribunala presuđen kao genocid, od strane vlasti i većine opozicionih stranaka, naročito od strane samoproklamovane prave opozicije, govori o tome da je suština politike u Srbiji nacionalistička. Nespremnost i nesposobnost najvećeg dela političke elite da se suoči sa događajima iz devedesetih i prizna zločine i greške koje su tada počinjeni najviše šteti Srbiji i njenim građanima – kazao je on.

(SzILSV, 11.07.2019)



Izjave | Četvrtak, 31. 05. 2012. | Komentara: 0

Nikolić duguje odgovore na mnoga pitanja

BEOGRAD – Pet poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine nije danas prisustvovalo polaganju zakletve Tomislava Nikolića, u Narodnoj skupštini Republike Srbije jer, kako je istakla portparolka LSV Aleksandra Jerkov, Nikolić građanima Srbije duguje odgovore na mnoga pitanja.
Izjave | Sreda, 30. 05. 2012. | Komentara: 0

Neprihvatljiva koalicija DS i SNS

NOVI SAD – Potpredsednica Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević istakla je za RTV Vojvodine da je za LSV neprihvatljiva koalicija Demokratske stranke i Srpske napredne stranke, te da bi u tom slučaju Liga bila u opziciji.
Izjave | Utorak, 29. 05. 2012. | Komentara: 0

Liga treba da ima gradonačelnika Novog Sada

NOVI SAD - Portaprolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja LSV za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov, izjavila je za Radio 021 da je Liga spremna za pregovore o formiranju gradske vlasti, ali da ne zna zašto demokrate još ne pozivaju na razgovore.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook