Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2019. | Komentara: 0

Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za list Danas da će delegacija LSV i ove godine biti prisutna u Srebrenici.

LSV

- Ignorisanje najvećeg zločina na tlu Evrope posle završetka Drugog svetskog rata,  koji je od strane Haškog tribunala presuđen kao genocid, od strane vlasti i većine opozicionih stranaka, naročito od strane samoproklamovane prave opozicije, govori o tome da je suština politike u Srbiji nacionalistička. Nespremnost i nesposobnost najvećeg dela političke elite da se suoči sa događajima iz devedesetih i prizna zločine i greške koje su tada počinjeni najviše šteti Srbiji i njenim građanima – kazao je on.

(SzILSV, 11.07.2019)



Izjave | Ponedeljak, 09. 04. 2012. | Komentara: 2

Jovan Dejanović podržao kandidaturu Aleksandre Jerkov

NOVI SAD – Nekadašnji gradonačelnik Novog Sada Jovan Dejanović, koga Novosađani i Novosađanke pamte kao jednog od najboljih i najuspešnijih gradonačelnika koje je glavni grad Vojvodine ikada imao, podržao je danas kandidaturu narodne poslanice i funkcionerke LSV Aleksandre Jerkov za gradonačelnicu Novog Sada.
Izjave | Nedelja, 08. 04. 2012. | Komentara: 0

Beograd neće ući dobrovoljno u ustavne promene

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da ustavne promene u Srbiji nisu realne u narednom madatu, te da ih je racionalno očekivati tek ukoliko bi se ustavni referendum održao istovremeno s referendumom na kojem će se građani Srbije izjašnjavati o priključenju zemlje Evropskoj uniji.
Izjave | Subota, 07. 04. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Sprečiti Nikolića da dođe na vlast

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine nema svog kandidata za predsednika Srbije, jer u ovom trenutku postoje samo dve realne opcije, samo dva kandidata koja mogu da uđu u drugi krug - Boris Tadić koji sigurno donosi nastavak Evropske integracije Republike Srbije i Tomislav Nikolić, čiju dugogodišnju politiku i izjavu da bi Srbija trebalo da bude ruska gubernija još svi dobro pamte, istakla je sinoć portparolka LSV Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook