Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2019. | Komentara: 0

Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za list Danas da će delegacija LSV i ove godine biti prisutna u Srebrenici.

LSV

- Ignorisanje najvećeg zločina na tlu Evrope posle završetka Drugog svetskog rata,  koji je od strane Haškog tribunala presuđen kao genocid, od strane vlasti i većine opozicionih stranaka, naročito od strane samoproklamovane prave opozicije, govori o tome da je suština politike u Srbiji nacionalistička. Nespremnost i nesposobnost najvećeg dela političke elite da se suoči sa događajima iz devedesetih i prizna zločine i greške koje su tada počinjeni najviše šteti Srbiji i njenim građanima – kazao je on.

(SzILSV, 11.07.2019)



Izjave | Ponedeljak, 26. 03. 2012. | Komentara: 0

Nadležnosti Vojvodine su važnije od formalnog naziva

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da je promena Ustava Srbije neophodan preduslov za bolji položaj Vojvodine.
Izjave | Ponedeljak, 26. 03. 2012. | Komentara: 0

Obezbediti investicije

NOVI SAD - Portparolka i kandiidatkinja Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov, odgovarajući na pitanje „Koju investiciju obećavate Novosađanima ako budete na vlasti u gradu?“, novinaru emisije Politbiro koja se emituje na RTV-u odgovorila je da je prioritet bilo koje gradske vlasti izgradnja kanalizacione mreže u svim prigradskim naseljima.
Izjave | Ponedeljak, 26. 03. 2012. | Komentara: 0

Potrebno više žena na mestima odlučivanja

BEOGRAD – Žene u Srbiji ne nalaze se na mestima na kojima se odlučuje, dok su one u parlamentu, osim par izuzetaka, pre svega vojnici stranaka koje prvo predstavljaju stranke pa tek onda žene koje su ih birale, ocenila je danas portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov, gostujući u emisiji „Hoću da znam“ na TV B92, u kojoj je bilo reči o ulozi žene u parlamentu i drugim javnim institucijama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook