Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2019. | Komentara: 0

Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za list Danas da će delegacija LSV i ove godine biti prisutna u Srebrenici.

LSV

- Ignorisanje najvećeg zločina na tlu Evrope posle završetka Drugog svetskog rata,  koji je od strane Haškog tribunala presuđen kao genocid, od strane vlasti i većine opozicionih stranaka, naročito od strane samoproklamovane prave opozicije, govori o tome da je suština politike u Srbiji nacionalistička. Nespremnost i nesposobnost najvećeg dela političke elite da se suoči sa događajima iz devedesetih i prizna zločine i greške koje su tada počinjeni najviše šteti Srbiji i njenim građanima – kazao je on.

(SzILSV, 11.07.2019)



Izjave | Ponedeljak, 30. 01. 2012. | Komentara: 0

LSV ima poverenja u svoje poslanike

NOVI SAD – Komentarišući promenu izbornih propisa u Pokrajini kojima je, između ostalog, ukinuto i postojanje blanko ostavki, potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević istakla je za emisiju “Politbiro” na RTV, da LSV nikada do sada nije imala problema takve prirode, kao i da je sigurna da neće imati ni dalje.
Izjave | Subota, 28. 01. 2012. | Komentara: 0

Proporcionalni sistem donosi šarolikost

NOVI SAD –. Liga je više puta pokretala inicijativu da se u pokrajini uvede čisto proporcionalni izborni sistem, ali nije naišla na razumevanje koalicionih partnera, kaže za Politiku potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV Maja Sedlarević.
Izjave | Subota, 28. 01. 2012. | Komentara: 0

Vraćanje imovine Vojvodine u tri ravni

NOVI SAD - U procesu vraćanja vojvođanske imovine moguće je razlikovati tri ravni, a prva je svakako određena Zakonom o javnoj svojini, budući da on tačno navodi šta sve treba da čini imovinu Vojvodine ili lokalnih samouprava i to se u prvom redu odnosi na imovinu koju treba vratiti Vojvodini – rekao je zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš u intervjuu za Mađar so.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook