Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2019. | Komentara: 0

Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za list Danas da će delegacija LSV i ove godine biti prisutna u Srebrenici.

LSV

- Ignorisanje najvećeg zločina na tlu Evrope posle završetka Drugog svetskog rata,  koji je od strane Haškog tribunala presuđen kao genocid, od strane vlasti i većine opozicionih stranaka, naročito od strane samoproklamovane prave opozicije, govori o tome da je suština politike u Srbiji nacionalistička. Nespremnost i nesposobnost najvećeg dela političke elite da se suoči sa događajima iz devedesetih i prizna zločine i greške koje su tada počinjeni najviše šteti Srbiji i njenim građanima – kazao je on.

(SzILSV, 11.07.2019)



Izjave | Subota, 28. 01. 2012. | Komentara: 0

Vraćanje imovine Vojvodine u tri ravni

NOVI SAD - U procesu vraćanja vojvođanske imovine moguće je razlikovati tri ravni, a prva je svakako određena Zakonom o javnoj svojini, budući da on tačno navodi šta sve treba da čini imovinu Vojvodine ili lokalnih samouprava i to se u prvom redu odnosi na imovinu koju treba vratiti Vojvodini – rekao je zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš u intervjuu za Mađar so.
Izjave | Petak, 27. 01. 2012. | Komentara: 0

Na delu je puzajući državni udar

BEOGRAD – U Srbiji je trenutno na delu puzajući državni udar koji treba da dovede do nestabilnosti u kojoj bi se na izborima ponudila čvrsta ruka, koja bi nakon toga izašla u susret ruskim aspiracijama za kupovinu EPS-a i Telekoma, kako bi kroz NIS, EPS i Telekom mogli da zagospodare Srbijom i potpuno obesmisle demokratski život u njoj, ocenio je sinoć lider LSV Nenad Čanak.
Izjave | Petak, 27. 01. 2012. | Komentara: 0

Irinej Bulović se zaklanja iza crkve

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak postavio je na svom tviteru fotografije pripadnika crkvenog obezbeđenja Eparhije bačke, koji je na pomenu žrtvama Racije ispod mantije nosi maskirnu uniformu, piše Blic online.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook