Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2019. | Komentara: 0

Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za list Danas da će delegacija LSV i ove godine biti prisutna u Srebrenici.

LSV

- Ignorisanje najvećeg zločina na tlu Evrope posle završetka Drugog svetskog rata,  koji je od strane Haškog tribunala presuđen kao genocid, od strane vlasti i većine opozicionih stranaka, naročito od strane samoproklamovane prave opozicije, govori o tome da je suština politike u Srbiji nacionalistička. Nespremnost i nesposobnost najvećeg dela političke elite da se suoči sa događajima iz devedesetih i prizna zločine i greške koje su tada počinjeni najviše šteti Srbiji i njenim građanima – kazao je on.

(SzILSV, 11.07.2019)



Izjave | Četvrtak, 26. 01. 2012. | Komentara: 0

Ne postoji državna religija u Srbiji

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović istakao je danas da je u Srbiji crkva odvojena od države. Odgovarajući na novi napad Eparhije bačke i vladike Irineja Bulovića, a povodom poziva vladike da se odbornici i odbornice Skupštine Novog Sada izjasne da li Jovanovićevi stavovi zvaničan stav Skupštine grada, Jovanović je podsetio na član 11. Ustava Republike Srbije koji garantuje da se nijedna religija ne može uspostaviti kao državna ili obavezna.
Izjave | Utorak, 24. 01. 2012. | Komentara: 0

Lustracija je raskid sa zlom iz prošlosti

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da Srbija počinje da liči na Srbiju iz devedesetih godina prošlog veka.
Izjave | Ponedeljak, 23. 01. 2012. | Komentara: 0

Maja Sedlarević u tišini položila cveće

NOVI SAD – Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević napustila je danas obeležavanje 70. godišnjice Novosadske racije, koju je kod spomenika „Porodica“ na Novosadskom keju organizovala Srpska pravoslavna crkva (SPC).



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook