Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2019. | Komentara: 0

Nespremnost za suočavanja sa prošlošću najviše šteti građanima Srbije

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za list Danas da će delegacija LSV i ove godine biti prisutna u Srebrenici.

LSV

- Ignorisanje najvećeg zločina na tlu Evrope posle završetka Drugog svetskog rata,  koji je od strane Haškog tribunala presuđen kao genocid, od strane vlasti i većine opozicionih stranaka, naročito od strane samoproklamovane prave opozicije, govori o tome da je suština politike u Srbiji nacionalistička. Nespremnost i nesposobnost najvećeg dela političke elite da se suoči sa događajima iz devedesetih i prizna zločine i greške koje su tada počinjeni najviše šteti Srbiji i njenim građanima – kazao je on.

(SzILSV, 11.07.2019)



Izjave | Sreda, 02. 11. 2011. | Komentara: 0

Lustracija je trebalo da bude rez sa devedesetim

NOVI SAD - Lustracija je trebalo da bude rez kojim bi se znalo da su devedesete gotove i da su počele neke druge godine - rekao je u izjavi za emisiju Politbiro koja se emituje na RTV-u predsednik Lige socijaldemokrata Nenad Čanak.
Izjave | Utorak, 01. 11. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Ustavna prevara Vojvodine

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine Vojvodine i funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je da je pet godina od donošenja Ustava Srbije svima jasno da su ustavne promene neophodne, jer bez toga nije moguće sprovesti decentralizaciju i regionalizaciju Srbije, niti završiti proces evrointegracija.
Izjave | Ponedeljak, 31. 10. 2011. | Komentara: 0

Ustavne kočnice autonomije

NOVI SAD - Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV Maja Sedlarević ocenila je danas za Dnevnik da su ustavne promene u Srbiji neophodne, navodeći da je važeći Ustav i „prevara Vojvodine, ali i prepreka evropskim integracijama Srbije".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook