Objavljivanje knjiga ratnih zločinaca je besramno trgovanje tragedijom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 24. 10. 2018. | Komentara: 0

Objavljivanje knjiga ratnih zločinaca je besramno trgovanje tragedijom

NOVI SAD - Predsednik Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da praksu objavljivanja knjiga ratnih zločinaca, kao što je to slučaj sa Vojislavom Šešeljem ili Nebojšom Pavkovićem, ili osobama osuđenim za ubistvo premijera Zorana Đinđića, treba shvatiti kao „besramno trgovanje tragedijom ovog prostora, ove zemlje i ljudi koji ovde žive“.

LSV

- To je takva svinjarija da je to, na žalost, neumitno da se dogodi u potpunom odsustvu lustracije posle 2000. godine. U potpunom odsustvu suočavanja sa prošlošću, suočavanja sa realitetom tragedije koja nas je zadesila devedesetih godina. Mislim da je čitav koncept prodavanja lažnog patriotizma, a suštinski najprimitivnijeg mogućeg merkantilnog otrova kojim se služe Šešelj i njemu slični nešto što ne služi, ne na čast, neko bi trebalo dobro da zapita svakog ko se trgovinom toga bavi, čime on truje svakoga ko bilo koje takvo štivo takne - ističe Čanak u izjavi za Radio Slobodna Evropa povodom činjenice da su Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane promovisali knjige predstavljene kao ratni dnevnik Nebojše Pavkovića.

Pavković je bio komandant nekadašnje Treće Armije Vojske Jugoslavije tokom intervencije NATO-a 1999, i u Hagu izdržava višedecenijsku zatvorsku kaznu zbog ratnih zločina nad Albancima na Kosovu.

O upotrebi budžetskih sredstava odlučuju narodni poslanici u Skupštini Srbije, kaže Čanak odgovarajući na pitanje da li se u slučaju objavljivanja dnevničinih ratnih beleški Nebojše Pavkovića od strane Ministarstva odbrane može postaviti pitanje zloupotrebe novca građana Srbije. Nenad Čanak je uveren i da poslanici u tom smislu ne bi utvrdili nikakve nepravilnosti.

- Pri čemu mislim na većinski korpus u Narodnoj skupštini. Što ne znači da to nije anticivilizacijsko sračunato nesuočavanje sa prošlošću. Tu već ne mislim ni samo na prošlost vezanu za Slobodana Miloševića i devedesete, nego i za samu radikalsku prošlost najvećeg dela članova Srpske napredne stranke – kazao je lider LSV.

(BILSV, 24.10.2018)




Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook