Osnivanje Vojvođanskog fronta u narednih šest meseci

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 08. 04. 2019. | Komentara: 0

Osnivanje Vojvođanskog fronta u narednih šest meseci

NOVI SAD - Osnivanje vojvođanskog fronta očekuje se u narednih šest meseci, a prvi korak ka tome je sporazum Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije, kaže za Politiku generalni sekretar LSV Bojan Kostreš. 

LSV

- Ideja je da kao dve autohtone vojvođanske stranke pozovemo i ostale na saradnju, prvo nacionalne zajednice, a posle i nevladin sektor i ugledne pojedince. To nije predizborna koalicija, već šira platforma za saradnju koja treba da odgovori ne samo o pitanju Vojvodine, nego i o Srbiji kao decentralizovanoj i regionalizovanoj državi. Izvesno je da je pitanje Kosova na dnevnom redu i da će posle toga Srbija menjati Ustav i rešavati unutrašnja pitanja. Naša ideja je da bude durgačije organizovana. Beograd ima sve prerogative da bude pokrajina, a Niš i Kragujevac centri regiona. Tu je i pitanje Sandžaka, o kome treba razgovarati. Vojvodina treba da ima zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, imovinu i prihode, sve garantovano ustavom – kaže Kostreš. 

 (SzILSV, 08.04.2019)




Izjave | Sreda, 04. 04. 2012. | Komentara: 0

Za Novi Sad su ključne investicije

NOVI SAD - Ključna reč za svakoga ko će da preuzme odgovornost za način na koji Novi Sad funkcioniše su investicije i to je moja lična najveća zamerka sadašnjem gradonačelniku – izjavila je sinoć u emisji “Prst u oko” na Novosadskoj televiziji portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja Lige za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov.
Izjave | Sreda, 04. 04. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Podrška evropskom putu Srbije

BEOGRAD – Srbija se danas nalazi na raskrsnici, a predsednik Demokratske stranke Boris Tadić je simbol jedne opcije koja je Srbiju povukla na evropski put, zbog čega ćemo na predsedničkim izborima podržati njega, istakao je danas lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Izjave | Utorak, 03. 04. 2012. | Komentara: 0

Novosadski parlament jedan od najaktivnijih

NOVI SAD – Skupština grada Novog Sada u prethodne četiri godine bila je jedna od najaktivnijih u zemlji, ocenio je sinoć predsednik tog parlamenta Aleksandar Jovanović. Gostujući u emisiji “Bez cenzure” na TV Panonija, Jovanović je podsetio da je aktuelni saziv novosadske skupštine održao 50 sednica, što je za četvrtinu više od prethodnog a što bi, prema njegovoj oceni, značilo da joj je mandat trajao godinu dana duže.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook