Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.

Na jučerašnjoj sednici, koja je sazvana na inicijativu odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine, Savet je zatražio i da bude obavešten o rezultatima istrage.

"Policija je sačinila izveštaj o ovom događaju na zahtev pokrajinskog ombudsmana. Konstatovano je da skup nije prijavljen, jer je u to vreme policija štrajkovala, te mi formlano nismo bili obavešteni da se skup održava. Taj izveštaj dostavljen je i tužilaštvu " naveo je šef odseka za javni red i mir i bezbednost PU Novi Sad Dragan Novaković.

Prema policijskom izveštaju 17. februara u podne na Trgu slobode okupilo se 150 građana, uglavnom mladih, koji su tokom dva sata obišli nekoliko gradskih bulevara i ulica i tom prilikom uzivikavali parole od kojih su neke bile, kako su kasnije odbornici zaključili, pozivi na linč i govor mržnje. Tokom protesta, policija je utvrdila da je veći deo učesnika bio iz Saobraćajne i Elektrotehničke škole, a evidentirano je i šest pojedinaca, meću kojima je bilo i maloletnika. Takođe, policija nije zabeležila uništavanje javne i privatne svojine tokom protestne šetnje. Odbornici LSV kazali su da se radi o gnusnom i nedopustivom divljanju na novosadskim ulicama i o zloupotrebi dece u političke svrhe, te da se počinioci i organizatori moraju privesti i kazniti zbog toga. Navedeno je i da postoje saznanja da su pred protest u EŠ "Mihajlo Pupin" ulazili "pozivari" koji su izvodili učenike s časova. Kako je najavljeno, ova pitanja trebalo bi da se nađu i pred savetom za obrazovanje na narednoj sednici.

(BILSV, 04. 03. 2011.)




Izjave | Nedelja, 30. 07. 2023. | Komentara: 0

Izbori na svim nivoima u istom danu su katastrofa za demokratiju

Najnovije licitiranje sa datumom izbora i najava predsedsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se glasati na svim nivoima, prema mišljenju Aleksandra Martona, portparola Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođana, još je jedan u nizu primera izostanka demokratskih procesa u našoj zemlji.
Izjave | Četvrtak, 27. 07. 2023. | Komentara: 0

Ponosna sam na Zrenjanince što ponosno hodaju bez straha

Zrenjanin je među prvima krenuo u protestne šetnje. Protesti su početak promena u Zrenjaninu. Bila sam jako ponosna u tim prvim nedeljama na svoje Zrenjanince. Šetali smo po kiši kakvu ja u životu nisam doživela. Ali niko nije odustajao, svi su ponosno hodali.
Izjave | Petak, 21. 07. 2023. | Komentara: 0

Marton: SVM odgovoran za drastično smanjenje broja Mađara u Vojvodini

Portparol Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kritikovao je danas visokog funkcionera Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balinta Pastora i rekao da je politika te stranke kriva „što se broj Mađara u Vojvodini drastično smanjio“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook