Otvaranje novih poglavlja, učvršćuje Srbiju na putu ka EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 26. 06. 2018. | Komentara: 0

Otvaranje novih poglavlja, učvršćuje Srbiju na putu ka EU

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, ocenio je da je otvaranje dva nova poglavlja u pregovorima sa EU dobra vest, kao i da zasluge za čvrstu opredeljenost Republike Srbije na evropskom putu pripadaju i ovoj, ali i prethodnim vladama koje su na tome posvećeno radile.

LSV

Čanak, koji je i predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije, ukazao je da sa otvaranjem dva nova poglavlja 33 i 13, koja se odnose na finansijske i budžetske odredbe i ribarstvo u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom, Republika Srbija ima već 14 otvorenih, među kojima i dva poglavlja koja su odmah zatvorena.

- Otvaranje još dva poglavlja je dobra vest i veliki i važan korak koji Republiku Srbiju dodatno učvršćuje na evropskom putu.

Ujedno, to je dokaz spremnosti Evropske unije da prati i ohrabri promene u našem društvu, ali, sa druge strane, i potvrda čvrste opredeljenosti Republike Srbije po pitanju evropskih integracija, uprkos svim problemima sa kojima se EU suočava.

Zasluge za tu, čvrstu opredeljenost evropskom putu, pripadaju i ovoj, ali i svim prethodnim vladama koje su na tome posvećeno radile – ukazao je Čanak.
 
(BILSV, 26062018)



Izjave | Ponedeljak, 03. 09. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Sednice će biti, nisam Zoran Vučević

NOVI SAD – Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov obavestila je sve odbornike u novosadskom parlamentu da je nastavak vanredne sednice od 29. avgusta, koja nije održana zbog toga što sem nje u sali nije bilo odbornika, zakazala za 12. septembar.
Izjave | Ponedeljak, 03. 09. 2012. | Komentara: 0

Sednica Skupštine grada Novog Sada 12. septembra

NOVI SAD - Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov zakazala je sednicu Skupštine grada za sredu, 12. septembra 2012. godine sa početkom u 11 časova.
Izjave | Subota, 01. 09. 2012. | Komentara: 0

Sednica sazvana u skladu sa Poslovnikom

NOVI SAD – Ukoliko predsednik Skupštine grada, u skladu sa Poslovnikom ne zakaže sednicu, onda se  otvara mogućnost da sednicu zakaže gradonačelnik, Gradsko veće ili jedna trećina odbornika, u skladu sa zahtevom za održavanje sednice koji je već podnet, istakao je sinoć sekretar Skupštine grada Novog Sada Branislav Antić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook