Otvaranje novih poglavlja, učvršćuje Srbiju na putu ka EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 26. 06. 2018. | Komentara: 0

Otvaranje novih poglavlja, učvršćuje Srbiju na putu ka EU

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, ocenio je da je otvaranje dva nova poglavlja u pregovorima sa EU dobra vest, kao i da zasluge za čvrstu opredeljenost Republike Srbije na evropskom putu pripadaju i ovoj, ali i prethodnim vladama koje su na tome posvećeno radile.

LSV

Čanak, koji je i predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije, ukazao je da sa otvaranjem dva nova poglavlja 33 i 13, koja se odnose na finansijske i budžetske odredbe i ribarstvo u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom, Republika Srbija ima već 14 otvorenih, među kojima i dva poglavlja koja su odmah zatvorena.

- Otvaranje još dva poglavlja je dobra vest i veliki i važan korak koji Republiku Srbiju dodatno učvršćuje na evropskom putu.

Ujedno, to je dokaz spremnosti Evropske unije da prati i ohrabri promene u našem društvu, ali, sa druge strane, i potvrda čvrste opredeljenosti Republike Srbije po pitanju evropskih integracija, uprkos svim problemima sa kojima se EU suočava.

Zasluge za tu, čvrstu opredeljenost evropskom putu, pripadaju i ovoj, ali i svim prethodnim vladama koje su na tome posvećeno radile – ukazao je Čanak.
 
(BILSV, 26062018)



Izjave | Utorak, 28. 08. 2012. | Komentara: 0

Jerkova će sazvati sednicu u zakonskom roku

NOVI SAD – Predsednica Skupštine Novog Sada Aleksandra Jerkov sazvaće sednicu gradskog parlamenta "u zakonskom roku", saopšteno je danas iz te institucije.
Izjave | Utorak, 28. 08. 2012. | Komentara: 1

Vojvodini je potrebna zaštita

NOVI SAD – Stvaranje autonomističkog fronta za zaštitu Vojvodine nije nikakva nova ideja, već samo nastavak ideje Vojvođanskog fronta nastalog još 1935. koju treba upodobiti današnjem vremenu, istakao je lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Izjave | Ponedeljak, 27. 08. 2012. | Komentara: 0

LSV ne podržava vlast SNS u Novom Sadu

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov odbacila je optužbu gradskog odbora Demokratske stranke da je LSV dozvolila odbornicima SPO-a da se odmetnu i time omogućila naprednjacima da sruše vlast demokrata, a da se za „paprenu cenu toga treba raspitati na blagajni u Lipovom gaju“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook