Otvaranje novih poglavlja, učvršćuje Srbiju na putu ka EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 26. 06. 2018. | Komentara: 0

Otvaranje novih poglavlja, učvršćuje Srbiju na putu ka EU

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, ocenio je da je otvaranje dva nova poglavlja u pregovorima sa EU dobra vest, kao i da zasluge za čvrstu opredeljenost Republike Srbije na evropskom putu pripadaju i ovoj, ali i prethodnim vladama koje su na tome posvećeno radile.

LSV

Čanak, koji je i predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije, ukazao je da sa otvaranjem dva nova poglavlja 33 i 13, koja se odnose na finansijske i budžetske odredbe i ribarstvo u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom, Republika Srbija ima već 14 otvorenih, među kojima i dva poglavlja koja su odmah zatvorena.

- Otvaranje još dva poglavlja je dobra vest i veliki i važan korak koji Republiku Srbiju dodatno učvršćuje na evropskom putu.

Ujedno, to je dokaz spremnosti Evropske unije da prati i ohrabri promene u našem društvu, ali, sa druge strane, i potvrda čvrste opredeljenosti Republike Srbije po pitanju evropskih integracija, uprkos svim problemima sa kojima se EU suočava.

Zasluge za tu, čvrstu opredeljenost evropskom putu, pripadaju i ovoj, ali i svim prethodnim vladama koje su na tome posvećeno radile – ukazao je Čanak.
 
(BILSV, 26062018)



Izjave | Petak, 10. 08. 2012. | Komentara: 0

Radovan Latinović obišao doktorku koju je napao pacijent

NOVI SAD - Člаn Grаdskоg vеćа zadužen zа zdrаvstvо prim. dr Rаdоvаn Lаtinоvić оbišао је u Urgеntnоm cеntru Kliničkоg cеntrа Vојvоdinа dоktоricu Dоmа zdrаvlја "Nоvi Sаd" dr Drаgаnu Тrbојеvić, kоја је јučе nаpаdnutа u blizini Dоmа zdrаvlја nа Nоvоm nаsеlјu, gdе је zаpоslеnа.
Izjave | Subota, 04. 08. 2012. | Komentara: 0

Uprava za nadzor je kvazi SDK

NOVI SAD - Obrazlažući podnete amandmane, koje je na Predlog zakona o izmenama Zakona o Narodnoj banci Srbije podnela poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine, narodni poslanik Đorđe Stojšić naveo je da bi član 3 i član 10 trebalo izbrisati iz Predloga, jer se tiču Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama čijim bi se formiranjem neke funkcije izmestile iz delokruga guvernera.
Izjave | Petak, 03. 08. 2012. | Komentara: 0

LSV amandmanom sprečila monetarnu nestabilnost

Amandman na član 18. Predloga zakona o izmenama Zakona o Narodnoj banci Srbije, koji je podnela odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine, usvojen je na današnjoj sednici Odbora za finansije Skupštine Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook