Otvaranje novih poglavlja, učvršćuje Srbiju na putu ka EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 26. 06. 2018. | Komentara: 0

Otvaranje novih poglavlja, učvršćuje Srbiju na putu ka EU

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, ocenio je da je otvaranje dva nova poglavlja u pregovorima sa EU dobra vest, kao i da zasluge za čvrstu opredeljenost Republike Srbije na evropskom putu pripadaju i ovoj, ali i prethodnim vladama koje su na tome posvećeno radile.

LSV

Čanak, koji je i predsednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije, ukazao je da sa otvaranjem dva nova poglavlja 33 i 13, koja se odnose na finansijske i budžetske odredbe i ribarstvo u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom, Republika Srbija ima već 14 otvorenih, među kojima i dva poglavlja koja su odmah zatvorena.

- Otvaranje još dva poglavlja je dobra vest i veliki i važan korak koji Republiku Srbiju dodatno učvršćuje na evropskom putu.

Ujedno, to je dokaz spremnosti Evropske unije da prati i ohrabri promene u našem društvu, ali, sa druge strane, i potvrda čvrste opredeljenosti Republike Srbije po pitanju evropskih integracija, uprkos svim problemima sa kojima se EU suočava.

Zasluge za tu, čvrstu opredeljenost evropskom putu, pripadaju i ovoj, ali i svim prethodnim vladama koje su na tome posvećeno radile – ukazao je Čanak.
 
(BILSV, 26062018)



Izjave | Ponedeljak, 23. 07. 2012. | Komentara: 2

Vučić je imao robijašku košulju za Dinkića

BEOGRAD - Gospodine Vučiću, gde su nestali ukradeni glasovi koje ste džakovima donosili? Gde je Tomislav Nikolić stekao svoje univerzitetsko obrazovanje, zapitala je danas na konstitutivnoj sednici Narodne skupštine Republike Srbije poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.
Izjave | Nedelja, 22. 07. 2012. | Komentara: 0

Maksimalno koristiti nadležnosti Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući da li je odluka Ustavnog suda Srbije umanjila značaj pokrajinskog parlamenta, portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je juče u emisiji „Politbiro" na RTV Vojvodine, da Skupština APV ima pravo da republičkom parlamentu predlaže zakone, amandmane, izmene i dopune zakona, da to pravo do sada nije koristila, ali da može i dalje.
Izjave | Subota, 21. 07. 2012. | Komentara: 1

Jerkov: Vlast u Novom Sadu stabilna

NOVI SAD – Informacije da bi Socijalistička partija Srbije mogla da ugrozi stabilnost vladajuće koalicije u Novom Sadu su na nivou spekulacija, a Liga socijaldemokrata Vojvodine, a ni ja kao predsednica Skupštine grada Novog Sada iz SPS-a nismo dobili nikave informacije niti naznake da bi tako nešto moglo da se desi, navela je juče predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook