Pitanja bez odgovora predsednika Vlade Republike Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 04. 01. 2017. | Komentara: 0

Pitanja bez odgovora predsednika Vlade Republike Srbije

Novi Sad, 4. januar 2016. godine – Liga socijaldemokrata Vojvodine pita premijera Republike Srbije da li je po istom principu, uoči novogodišnjih praznika, kada je Marku Đuriću produžen status vršioca dužnosti direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, produžen ugovor i Miši Vaciću, portparolu pokreta 1389.

LSV

Obmanjivanje javnosti u izjavama Marka Đurića da Vacić nije njegov savetnik, ali je zaposlen u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, zahteva najoštrije sankcije, a ne novo imenovanje na tri meseca. 

Ovaj postupak je očiti odgovor na naše pitanje premijeru da li će inicirati smenu direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića zbog obmanjivanja javnosti da Miša Vacić nije savetnik u njegovom kabinetu, ali jeste nešto drugo. 

I dalje nije jasno da li uopšte postoji nekakav sistem bezbednosne procene po kom se primaju savetnici i saradnici u ministarstvima i vladinim kancelarijama, koji platu primaju kao državni službenici, od poreza građana i građanki Srbije.

Nije jasno zašto Đurić uporno ćuti i ne odgovara po kojem je osnovu u Kancelariju primljena osoba kojoj, pritom, nije istekla uslovna kazna zbog diskriminacije LGBT populacije i posedovanja oružja, iako je još u režimu presude na sedam meseci zatvora uslovno, uz proveru od dve godine – što ističe tek za mesec dana. 

Ostaje velika dilema zbog čega nije bilo konkursa za izbor direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, već je Đuriću samo produžen status na nova tri meseca. Koliko to govori o transparentosti u radu ove Vlade i uskraćivanju mogućnosti drugima da učestvuju u postupku izbora na ovako odgovornu funkciju?

Narodna poslanica i članica 
Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Marinika Tepić



Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook