Pokrajinska skupština prestala da bude mesto na kom se sprovodi politika o Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 29. 10. 2020. | Komentara: 0

Pokrajinska skupština prestala da bude mesto na kom se sprovodi politika o Vojvodini

NOVI SAD - Predstavnici poslaničke grupe Vojvođanski front, koju čine Liga socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanska partija, istakli su danas da neće podržati Igora Mirovića i njegova rešenja za pokrajinske sekretare. LSV i Vojvođanska partija najavili su da će biti najsnažnija opozicija pokrajinskoj vlasti koju predvodi Srpska napredna stranka.

LSV
 
Prema rečima šefa poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislava Bogaroškog osnovna zamerka je da je pokrajinska skupština prestala da bude mesto na kom se sprovodi politika o Vojvodini. 
 
- U prethodnom mandatu Igora Mirovića, prva tačka ekspozea odnosila se na Zakon o finansiranju i Zakon o nadležnostima. Pre tri godine izrazio je nadu da je to poslednji budžet koji će se usvajati bez zakonskog okvira, da bi se sve završilo time da to nije pitanje kojim pokrajinska skupština može da se bavi, nego je to pitanje kojim se bavi Skupština Srbije. Skupština AP Vojvodine ima pravo, a mi kao poslanici imamo obavezu, da predlažemo zakone Skupštini Srbije i to pravo u prethodne četiri godine nije iskorišćeno, a neće biti iskorišćeno ni u naredne četiri godine – poručio je Bogaroški.
 
On kaže da nije zadatak pokrajinske administracije da potroši pare koje stignu iz Beograda, nadajući se da će to biti sedam odsto ili nešto približno tome. 
 
- Zadatak je da postavi zakonski i strateški okvir koji će omogućiti stabilnost finansiranja AP Vojvodine. Taj posao nije urađen u prethodnom mandatu, a to, po svemu sudeći, neće biti urađen ni u sledećem mandatu. Zbog toga Vojvođanski front neće podržati Igora Mirovića i njegova rešenja za pokrajinske sekretare – zaključio je Bogaroški.

On je rekao i da se čekalo do poslednjeg dana za formiranje Pokrajinske vlade, jer se o njenom sastavu odlučivalo na nekom drugom mestu.
 
(SzILSV, 29.10.2020)



Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook