Postavljanje na funkcije rezultat samovolje vladajuće većine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 31. 07. 2019. | Komentara: 0

Postavljanje na funkcije rezultat samovolje vladajuće većine

NOVI SAD – Vladajuća većina vas postavlja i skida sa mesta koja su od javnog značaja, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš. On je, komentarišući slučaj smene Marte Takač sa čela „Vojvodinašuma“, posle 14 godina, istakao da je u ovom slučaju ključ u dogovoru vladajuće većine.

LSV

I 2015. je ostankom Takač na čelu „Vojvodinašuma“ predsednik SVM Ištvan Pastor uslovljavao opstanak vladajuće koalicije. Protiv je tada bila LSV, jer se Marta Takač ponašala kao da je izvan sistema.

- Ona je tada ostala na tom mestu iako je bila jedno kratko vreme smenjena, iz prostog razloga što je to bio dogovor tadašnjih političkih odnosa i preslagivanja. U Srbiji funkcioniše sistem tako kako funkcioniše – politička većina vas postavlja na mesta koja su od javnog značaja i politička većina vas sa tih istih mesta skida – kazao je Kostreš u izjavi za televiziju N1.

(SzILSV, 30.07.2019)



Izjave | Sreda, 04. 04. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Podrška evropskom putu Srbije

BEOGRAD – Srbija se danas nalazi na raskrsnici, a predsednik Demokratske stranke Boris Tadić je simbol jedne opcije koja je Srbiju povukla na evropski put, zbog čega ćemo na predsedničkim izborima podržati njega, istakao je danas lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Izjave | Utorak, 03. 04. 2012. | Komentara: 0

Novosadski parlament jedan od najaktivnijih

NOVI SAD – Skupština grada Novog Sada u prethodne četiri godine bila je jedna od najaktivnijih u zemlji, ocenio je sinoć predsednik tog parlamenta Aleksandar Jovanović. Gostujući u emisiji “Bez cenzure” na TV Panonija, Jovanović je podsetio da je aktuelni saziv novosadske skupštine održao 50 sednica, što je za četvrtinu više od prethodnog a što bi, prema njegovoj oceni, značilo da joj je mandat trajao godinu dana duže.
Izjave | Nedelja, 01. 04. 2012. | Komentara: 1

Tragedija u Kontrastu mora da otvori neka pitanja

NOVI SAD – Tragedija u diskoteci "Kontrast" moraće da otvori mnoga pitanja, jer je ovo nije prvi put da se dešavaju ovakvi požari, pa treba utvrditi da li postoji neka sistemska greška, izjavio je danas predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook