Pre Ustava rešiti šta je sa Kosovom i autonomijom Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 10. 11. 2017. | Komentara: 0

Pre Ustava rešiti šta je sa Kosovom i autonomijom Vojvodine

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za list Ekspres da je najvažnije uvesti suštinske promene u Ustav, i to nakon šireg društvenog dijaloga.  

LSV

- Mi najpre treba da se dogovorimo šta je Srbija, odnosno da li je Kosovo naša teritorija, ali i da se jasno kaže da li Vojvodina ima status autonomne pokrajine. Dalje, da se postigne konsenzus o tome kuda idemo, to jest da li su evroatlantske ili evroazijske integracije naš strateški cilj. Tek tada na red dolaze pitanja o pravosuđu i političkom sistemu. To je na kraju, tehnička stvar. Kada se bavimo samo time, to je driblanje na malom prostoru - kazao je Kostreš. 

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i SNS treba da naprave iskorak i organizuju debatu o tome u društvu. 

- Nijedan dogovor nije lak, ali znamo kako se završilo prošli put kad smo preko kolena donosili Ustav. Posle dva dana i jedne naći, doneli smo ga, ali se pokazao potpuno nefunkcionalan - rekao je Kostreš.

(BILSV, 10.11.2017)



Izjave | Nedelja, 24. 12. 2023. | Komentara: 0

Glasovi za SVM u južnoj Srbiji i Šumadiji veoma čudna pojava

Komentarišući činjenicu da je Savez vojvođanskih Mađara, na nedavno održanim izborima, dobio veliki broj glasova u Šumadiji, Mačvi, Sandžaku, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kaže da je to veoma čudna pojava i da je posle četiri stotine glasova za listu SVM u vranjskim selima ma izborima 2020. godine sve to pod poprilično velikim znakom pitanja.

Izjave | Sreda, 20. 12. 2023. | Komentara: 0

Marton: Glasači su rekli da se za Vojvodinu vredi boriti, a na lokalnim izborima nastavljamo raditi za bolji život svih Vojvođana

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da je ovako loš rezultat stranke na pokrajinskim izborima bio očekivan zbog više faktora. LSV-Vojvođani prvi put, posle 27 godina, neće imati svoje predstavnike u Skupštini AP Vojvodine.
Izjave | Sreda, 06. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučićeva poseta kol-centru je marketinški trik

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je poruka Aleksandra Vučića posetom kol-centru SNS poruka jasna.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook