Pre Ustava rešiti šta je sa Kosovom i autonomijom Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 10. 11. 2017. | Komentara: 0

Pre Ustava rešiti šta je sa Kosovom i autonomijom Vojvodine

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za list Ekspres da je najvažnije uvesti suštinske promene u Ustav, i to nakon šireg društvenog dijaloga.  

LSV

- Mi najpre treba da se dogovorimo šta je Srbija, odnosno da li je Kosovo naša teritorija, ali i da se jasno kaže da li Vojvodina ima status autonomne pokrajine. Dalje, da se postigne konsenzus o tome kuda idemo, to jest da li su evroatlantske ili evroazijske integracije naš strateški cilj. Tek tada na red dolaze pitanja o pravosuđu i političkom sistemu. To je na kraju, tehnička stvar. Kada se bavimo samo time, to je driblanje na malom prostoru - kazao je Kostreš. 

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i SNS treba da naprave iskorak i organizuju debatu o tome u društvu. 

- Nijedan dogovor nije lak, ali znamo kako se završilo prošli put kad smo preko kolena donosili Ustav. Posle dva dana i jedne naći, doneli smo ga, ali se pokazao potpuno nefunkcionalan - rekao je Kostreš.

(BILSV, 10.11.2017)



Izjave | Četvrtak, 01. 11. 2012. | Komentara: 0

Istražiti zloupotrebe novca za KiM

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije Aleksandra Jerkov rekla je za Danas da je dobrodošla inicijativa da se formira Anketni odbor koji bi istražio na koji način je trošen državni novac za Kosovo i Metohiju od 2000. godine do danas, jer bi na taj način konačno mogle da budu rasvetljene ozbiljne zloupotrebe.
Izjave | Sreda, 31. 10. 2012. | Komentara: 0

Vlast neće umeti da predstavi Novi Sad

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i bivši predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović rekao je za Radio-televiziju Vojvodine da sadašnja vlast neće umeti na pravi način da predstavi Novi Sad kao kandidata za Evropsku prestonicu kulture.
Izjave | Sreda, 31. 10. 2012. | Komentara: 0

Stojšić: Ulagati u infrastrukturu Pokrajine

BEOGRAD – Srbija bi trebalo da napravi sveobuhvatnu strategiju saobraćaja kako bi se znalo šta su prioriteti, jer je sadašnja situacija u kojoj se čak 80 odsto ukupnog saobraćaja odvija drumovima neodrživa, ocenio je danas narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Đorđe Stojšić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook