Pre Ustava rešiti šta je sa Kosovom i autonomijom Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 10. 11. 2017. | Komentara: 0

Pre Ustava rešiti šta je sa Kosovom i autonomijom Vojvodine

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za list Ekspres da je najvažnije uvesti suštinske promene u Ustav, i to nakon šireg društvenog dijaloga.  

LSV

- Mi najpre treba da se dogovorimo šta je Srbija, odnosno da li je Kosovo naša teritorija, ali i da se jasno kaže da li Vojvodina ima status autonomne pokrajine. Dalje, da se postigne konsenzus o tome kuda idemo, to jest da li su evroatlantske ili evroazijske integracije naš strateški cilj. Tek tada na red dolaze pitanja o pravosuđu i političkom sistemu. To je na kraju, tehnička stvar. Kada se bavimo samo time, to je driblanje na malom prostoru - kazao je Kostreš. 

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i SNS treba da naprave iskorak i organizuju debatu o tome u društvu. 

- Nijedan dogovor nije lak, ali znamo kako se završilo prošli put kad smo preko kolena donosili Ustav. Posle dva dana i jedne naći, doneli smo ga, ali se pokazao potpuno nefunkcionalan - rekao je Kostreš.

(BILSV, 10.11.2017)



Izjave | Utorak, 16. 10. 2012. | Komentara: 0

Jeremić da vrati mandat

BEOGRAD – Portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je danas za Informer, komentarišući to što je predsedavajući Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić zadržao i funkciju poslanika u Skupštini Srbije, da bi ona u takvoj situaciji svakako vratila mandat.
Izjave | Utorak, 16. 10. 2012. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodini pomaže samo novi ustavni položaj

NOVI SAD – Komentarišući dogovor premijera Srbije i AP Vojvodine, Ivice Dačića i Bojana Pajtića, po kojem dve administracije treba da sarađuju bez obzira na političke razlike, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine  Bojan Kostreš istakao je za Dnevnik da je jedino rešenje u novom ustavnom položaju Vojvodine.
Izjave | Sreda, 03. 10. 2012. | Komentara: 0

Obeležiti datum pobede antifašizma u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton pokrenuo je inicijativu za obeležavanje antifašističke pobede u Zrenjaninu u Drugom svetskom ratu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook