Pre Ustava rešiti šta je sa Kosovom i autonomijom Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 10. 11. 2017. | Komentara: 0

Pre Ustava rešiti šta je sa Kosovom i autonomijom Vojvodine

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za list Ekspres da je najvažnije uvesti suštinske promene u Ustav, i to nakon šireg društvenog dijaloga.  

LSV

- Mi najpre treba da se dogovorimo šta je Srbija, odnosno da li je Kosovo naša teritorija, ali i da se jasno kaže da li Vojvodina ima status autonomne pokrajine. Dalje, da se postigne konsenzus o tome kuda idemo, to jest da li su evroatlantske ili evroazijske integracije naš strateški cilj. Tek tada na red dolaze pitanja o pravosuđu i političkom sistemu. To je na kraju, tehnička stvar. Kada se bavimo samo time, to je driblanje na malom prostoru - kazao je Kostreš. 

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i SNS treba da naprave iskorak i organizuju debatu o tome u društvu. 

- Nijedan dogovor nije lak, ali znamo kako se završilo prošli put kad smo preko kolena donosili Ustav. Posle dva dana i jedne naći, doneli smo ga, ali se pokazao potpuno nefunkcionalan - rekao je Kostreš.

(BILSV, 10.11.2017)



Izjave | Ponedeljak, 20. 08. 2012. | Komentara: 1

Autonomistički blok već formiran

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine će se pridružiti svakoj inicijativi koja će voditi ka većoj autonomiji Vojvodine ili ka zaštiti već postojećih prava AP Vojvodine, ali ne smatra da je potrebno formirati bilo kakav novi blok, jer je autonomistički blok, odnosno front formiran čim je u Skupštini AP Vojvodine oformljena jedna, a u Skupštini Republike Srbije druga većina, istakla je portparolka LSV Aleksandra Jerkov.
Izjave | Nedelja, 19. 08. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: SNS ne može da prihvati poraz u Novom Sadu

NOVI SAD – Predsednica Skupštine grada Novog Sada i portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jekov izjavila je danas da je žalosno što Srpska napredna stranka ne može da prihvati izborni poraz u Novom Sadu. Jerkova je, komentarišući jučerašnju najavu novosadskog odobra SNS da će zatražiti od rukovodstva stranke da se ponovo glasa o koaliciji sa SPS, kazala da su naprednjaci "u više navrata pokazali da ne prezaju ni od čega".
Izjave | Petak, 17. 08. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Promena Statuta grada je obaveza vlasti

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov rekla je za list Press da koalicija koja je na vlasti u Novom Sadu (DS, LSV, koalicija oko SPS-a, SPO i RDS) funkcioniše bez koalicionog sporazuma, ali je napomenula da bi bilo poželjno da se on potpiše.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook