Pre Ustava rešiti šta je sa Kosovom i autonomijom Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 10. 11. 2017. | Komentara: 0

Pre Ustava rešiti šta je sa Kosovom i autonomijom Vojvodine

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za list Ekspres da je najvažnije uvesti suštinske promene u Ustav, i to nakon šireg društvenog dijaloga.  

LSV

- Mi najpre treba da se dogovorimo šta je Srbija, odnosno da li je Kosovo naša teritorija, ali i da se jasno kaže da li Vojvodina ima status autonomne pokrajine. Dalje, da se postigne konsenzus o tome kuda idemo, to jest da li su evroatlantske ili evroazijske integracije naš strateški cilj. Tek tada na red dolaze pitanja o pravosuđu i političkom sistemu. To je na kraju, tehnička stvar. Kada se bavimo samo time, to je driblanje na malom prostoru - kazao je Kostreš. 

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i SNS treba da naprave iskorak i organizuju debatu o tome u društvu. 

- Nijedan dogovor nije lak, ali znamo kako se završilo prošli put kad smo preko kolena donosili Ustav. Posle dva dana i jedne naći, doneli smo ga, ali se pokazao potpuno nefunkcionalan - rekao je Kostreš.

(BILSV, 10.11.2017)



Izjave | Petak, 21. 07. 2023. | Komentara: 0

Marton: SVM odgovoran za drastično smanjenje broja Mađara u Vojvodini

Portparol Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton kritikovao je danas visokog funkcionera Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balinta Pastora i rekao da je politika te stranke kriva „što se broj Mađara u Vojvodini drastično smanjio“.
Izjave | Sreda, 12. 07. 2023. | Komentara: 0

U Srbiji su zakoni i dobrosusedski odnosi iza ličnih interesa

Upitan da prokomentariše neizručenje Svetozara Marovića Crnoj Gori, a o čemu su pitani i predsednici Crne Gore i Srbije Jakov Milatović i Aleksandar Vučić prilikom nedavnog susreta, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš je rekao da je takva situacija neverovatna.
Izjave | Utorak, 27. 06. 2023. | Komentara: 0

Marton: Vučić svojim istupima produbljuje podele u našem društvu

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je za zrenjaninsku KTV da su građani sa pravom veoma nezadovoljni  i da je to razlog zašto već nedeljama protestuju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook