Preko 400 miliona dinara za ugrožena područja Srednjeg i Severnog Banata

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 08. 04. 2011. | Komentara: 0

Preko 400 miliona dinara za ugrožena područja Srednjeg i Severnog Banata

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, na čijem je čelu funkcioner LSV, Daniel Petrović izdvojio je urgentno preko 400 miliona dinara za posebno ugrožena područja Severnog i Srednjeg Banata, kao i za ostala područja na teritoriji AP Vojvodine ugrožena podzemnim i površinskim vodama.

Dva ugovora koja su potpisana sa JVP "Vode Vojvodine" predviđaju saniranje štete kroz odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta, a radiće se i na izgradnji, sanaciji i rekonstrukciji nasipa za odbranu od poplava. Za posebno ugroženo područje Srednjeg Banata izdvojeno je ukupno 144 milona i to za grad Zrenjanin i opštinu Žitište po pedeset miliona dinara, dvadeset miliona za opštinu Nova Crnja, četrnaest miliona za Novi Bečej, a u opštinu Sečanj je uloženo deset miliona dinara. Odvodnjavanje, ukupne vrednosti od 70 miliona dinara, na području Severnog Banata biće realizovano u opštinama Kikinda (30 miliona), Novi Kneževac (20 miliona) i Čoka (20 miliona). Vrednost radova odvodnjavanja na ostalim ugroženim područjima AP Vojvodine iznosi 100.260.840 dinara. Tako će u urgentno odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta u AP Vojvodini biti uloženo ukopno 314.260.840 dinara.

Vanredno za izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i održavanje nasipa za odbranu od poplava kroz Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji AP Vojvodine, Sekretarijat je izdvojio 100 miliona dinara. Trenutno je sva raspoloživa mehanizacija angažovana u Srednjem Banatu, a najveći radovi izvode se na kanalu Itebej-Crnja gde 4 vodoprivredna preduzeća sa sedam bagera rade na dovođenju kanala u funkcionalno stanje.

(BILSV, 08. 04. 2011.)




Izjave | Sreda, 12. 07. 2023. | Komentara: 0

U Srbiji su zakoni i dobrosusedski odnosi iza ličnih interesa

Upitan da prokomentariše neizručenje Svetozara Marovića Crnoj Gori, a o čemu su pitani i predsednici Crne Gore i Srbije Jakov Milatović i Aleksandar Vučić prilikom nedavnog susreta, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš je rekao da je takva situacija neverovatna.
Izjave | Utorak, 27. 06. 2023. | Komentara: 0

Marton: Vučić svojim istupima produbljuje podele u našem društvu

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je za zrenjaninsku KTV da su građani sa pravom veoma nezadovoljni  i da je to razlog zašto već nedeljama protestuju. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook