Preko 400 miliona dinara za ugrožena područja Srednjeg i Severnog Banata

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 08. 04. 2011. | Komentara: 0

Preko 400 miliona dinara za ugrožena područja Srednjeg i Severnog Banata

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, na čijem je čelu funkcioner LSV, Daniel Petrović izdvojio je urgentno preko 400 miliona dinara za posebno ugrožena područja Severnog i Srednjeg Banata, kao i za ostala područja na teritoriji AP Vojvodine ugrožena podzemnim i površinskim vodama.

Dva ugovora koja su potpisana sa JVP "Vode Vojvodine" predviđaju saniranje štete kroz odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta, a radiće se i na izgradnji, sanaciji i rekonstrukciji nasipa za odbranu od poplava. Za posebno ugroženo područje Srednjeg Banata izdvojeno je ukupno 144 milona i to za grad Zrenjanin i opštinu Žitište po pedeset miliona dinara, dvadeset miliona za opštinu Nova Crnja, četrnaest miliona za Novi Bečej, a u opštinu Sečanj je uloženo deset miliona dinara. Odvodnjavanje, ukupne vrednosti od 70 miliona dinara, na području Severnog Banata biće realizovano u opštinama Kikinda (30 miliona), Novi Kneževac (20 miliona) i Čoka (20 miliona). Vrednost radova odvodnjavanja na ostalim ugroženim područjima AP Vojvodine iznosi 100.260.840 dinara. Tako će u urgentno odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta u AP Vojvodini biti uloženo ukopno 314.260.840 dinara.

Vanredno za izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i održavanje nasipa za odbranu od poplava kroz Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji AP Vojvodine, Sekretarijat je izdvojio 100 miliona dinara. Trenutno je sva raspoloživa mehanizacija angažovana u Srednjem Banatu, a najveći radovi izvode se na kanalu Itebej-Crnja gde 4 vodoprivredna preduzeća sa sedam bagera rade na dovođenju kanala u funkcionalno stanje.

(BILSV, 08. 04. 2011.)




Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.
Izjave | Subota, 20. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: U LSV nema konfuzije, vreme je za mlađe ljude

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da u stranci nema konfuzije posle odlaska višegodišnjeg lidera.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook