Prihvatanje amandmana LSV je uslov za podršku zakonu o javnoj svojini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 20. 09. 2011. | Komentara: 0

Prihvatanje amandmana LSV je uslov za podršku zakonu o javnoj svojini

BEOGRAD -  Liga socijaldemokrata Vojvodine uslovljava podršku zakonu o javnoj svojini prihvatanjem amandmana LSV, izjavio je danas u Beogradu poslanik i zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

Bojan Kostreš

On je rekao novinarima u Skupštini Srbije da je LSV nezadovoljna i time što Vojvodina neće moći da upravlja železničkom mrežom i što upravljanje velikim javnim sistemima neće biti preneto na Vojvodinu.
Prema njegovim rečima, u toku su, razgovori sa Vladom Srbije i kada budu završeni Liga će doneti odluku o tome kako će glasati.

- Svesni smo činjenice da je Ustav loš i ograničavajući za Vojvodinu, i da sve što mi tražimo da se vrati Vojvodini, sigurno neće biti vraćeno, ali ima stvari o kojima možemo da razgovaramo i ukoliko se o njima dogovorimo sa Vladom Srbije mi ćemo zakon podržati - rekao je Kostreš koji je bio šef radne grupe za pripremu Nacrta Zakona o javnoj svojini. Ukoliko ne bude dogovora sa Vladom, naveo je on, stranački organi LSV će odlučiti šta dalje. Kostreš je rekao da je za LSV i dalje otvoreno pitanje velikih sistema i naveo da ima još mnogo imovine o kojoj se može razgovarati i dogovoriti.

- Pokušavamo da izvučemo ono što je maksimalno moguće - rekao je Kostreš.
Može se, kako je naglasio, razgovarati i o poljoprivrednom zemljištu i nekoj društvenoj svojini koja može da pripadne Vojvodini.

- Nećemo odustati od toga da sve što je izgradjeno parama Vojvođana i Vojvođanki, treba da pripadne Vojvodini, a videćemo da li će to biti rešeno ovim zakonom ili ćemo nastaviti borbu za to - rekao je Kostreš. On je podsetio da je Vlada Srbije amandmanim precizirala da je Vojvodina nadležna za puteve drugog reda. Kostreš je naveo da je putarina tehničko pitanje koje će biti predmet razgovora.

- Kada bude formirano preduzeće za izgradnju i održavanje puteva Vojvodine, koje će se, najverovatnije, zvati Putevi Vojvodine, moraćemo da dogovorimo kako će to preduzeće biti finansirano - naglasio je Kostreš. Kako je objasnio, to je jedna od tema zakon o finansiranju Vojvodine koja je ostala otvorena.

(BILSV, 20.09.2011.)



Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook