Putinov režim je počeo da se urušava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 17. 02. 2019. | Komentara: 0

Putinov režim je počeo da se urušava

BEOGRAD - Za svakoga ko zna nešto o istoriji ili teoriji jasno je da tzv. putinizam nije nikakva nova ideologija. Osnovne karakteristiike Putinovog režima su mešavina oligarhijske uprave, tradicionalnog ruskog autoritarizma, nasilne političke kulture, nacionalizma, klerikalizma, antiliberalizma, imperijalnog izolacionizma, imperijalnog ekspanzionizma i militarizma, izjavio je za list Danas istoričar dr Milivoj Bešlin komentarišući izjavu savetnika ruskog predsednika da je „putinizam ideologija budućnosti“.
 
LSV 
 
- To je eklekticizam poznatih elemenata ruske istorije. Reč je o sinkretizmu najnazadnijih tendecija njihove prošlosti, koji ne može u budućnosti pobediti ni u samoj Rusiji, a ne van granica. Međunarodna izolacija Rusije i ekonomija zasnovana na eksploataciji sirovina već daju jako loše rezultate. Standard, životni vek, prosečne zarade... sve je u padu i govori o teškom stanju u kojem se Rusija nalazi. Kao rezultat toga imate ubrzano opadanje podrške Putinu među građanima i masovni odlazak mladih iz Rusije. Režim je počeo da se urušava i njegovi propagandisti zbog toga daju ovako nesuvisle izjave – ocenio je Bešlin.
 
(SzILSV, 17.02.2019) 



Izjave | Četvrtak, 14. 06. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Sporan Statut Novog Sada

NOVI SAD – Komentarišući zastoj u pregovoru oko vladajuće većine u Novom Sadu, učesnica u tim pregovorima i kandidatkinja Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov istakla je za Večernje novosti da je do zastoja došlo zbog neslaganja oko odredbi u Statutu Novog Sada.
Izjave | Sreda, 13. 06. 2012. | Komentara: 0

Ubrzo gotovi pregovori o Vladi APV

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je danas za Press da je uverena da da će novu Vladu AP Vojvodine činiti stranke okupljene oko DS, LSV, SPS i SVM, što odražava još aktualnu koaliciju na republičkom nivou, a sva je prilika biće i u novom mandatu republičke vlasti.
Izjave | Utorak, 12. 06. 2012. | Komentara: 0

Stranke nisu spremne da povere poslaničke mandate ženama

NOVI SAD - Uoči parlamentarnih izbora najavljivano je da će u budućem sazivu Republičkog parlamenta trećina poslanika biti žene, javlja RTS i konstatuje da je, nakon što su mandati podeljeni, jasno da će ih u poslaničkim klupama ipak biti manje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook