Putinov režim je počeo da se urušava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 17. 02. 2019. | Komentara: 0

Putinov režim je počeo da se urušava

BEOGRAD - Za svakoga ko zna nešto o istoriji ili teoriji jasno je da tzv. putinizam nije nikakva nova ideologija. Osnovne karakteristiike Putinovog režima su mešavina oligarhijske uprave, tradicionalnog ruskog autoritarizma, nasilne političke kulture, nacionalizma, klerikalizma, antiliberalizma, imperijalnog izolacionizma, imperijalnog ekspanzionizma i militarizma, izjavio je za list Danas istoričar dr Milivoj Bešlin komentarišući izjavu savetnika ruskog predsednika da je „putinizam ideologija budućnosti“.
 
LSV 
 
- To je eklekticizam poznatih elemenata ruske istorije. Reč je o sinkretizmu najnazadnijih tendecija njihove prošlosti, koji ne može u budućnosti pobediti ni u samoj Rusiji, a ne van granica. Međunarodna izolacija Rusije i ekonomija zasnovana na eksploataciji sirovina već daju jako loše rezultate. Standard, životni vek, prosečne zarade... sve je u padu i govori o teškom stanju u kojem se Rusija nalazi. Kao rezultat toga imate ubrzano opadanje podrške Putinu među građanima i masovni odlazak mladih iz Rusije. Režim je počeo da se urušava i njegovi propagandisti zbog toga daju ovako nesuvisle izjave – ocenio je Bešlin.
 
(SzILSV, 17.02.2019) 



Izjave | Ponedeljak, 11. 06. 2012. | Komentara: 1

Ligi pripadaju čelna mesta

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Večernje novosti da Liga nema nameru da čelno mesto u Skupštini AP Vojvodine prepuste bez borbe.
Izjave | Subota, 09. 06. 2012. | Komentara: 0

Nikolić je kompromitovao Srbiju

BEOGRAD – Tomislav Nikolić je, za ovo kratko vreme otkako se nalazi na funkciji šefa države, jedino uspeo da kompromituje Srbiju u međunarodnoj zajednici, dok druge rezultate nije postigao, ocenila je danas portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.
Izjave | Petak, 08. 06. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Nikolić vodi Šešeljevu politiku

BEOGRAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da se politika predsednika Srbije Tomislava Nikolića “nije nimalo promenila od vremena Vojislava Šešelja“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook