Rebalans posledica nepostojanja Zakona o finansiranju APV

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Subota, 23. 06. 2018. | Komentara: 0

Rebalans posledica nepostojanja Zakona o finansiranju APV

NOVI SAD – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da je rebalans budžeta APV za 2018. godinu, o kojem su poslanici diskutovali ove sedmice, posledica nemanja Zakona o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine. On je istakao da Pokrajinska vlada mora uskoro rešiti problem prenošenja neutrošenih sredstava ili priznati da ne ume da budžetski planira.

LSV

- Ovo je drugi rebalans u šest meseci. U samom obrazloženju rebalansa najavljen je i treći rebalans. Ja vam odgovorno tvrdim da pare koje se raspodele ovim rebalansom, neće biti potrošene u 2018. godini, a kamoli rebalans koji će biti u septembru mesecu. Mi smo imali u 2017. pet i po milijardi koje nisu utrošene, uglavnom iz kapitalnih subvencija. Ove godine to prelazi šest milijardi. Vi već sada imate 10 % budžeta koji su prenete na utrošena sredstva iz prošle budžetske godine. I to je problem koji će ova Vlada ili morati da prevaziđe ili da prizna da ne ume da budžetski planira – istakao je Bogaroški. 
(BILSV, 23.06.2018)Izjave | Ponedeljak, 17. 09. 2018. | Komentara: 0

Potrebna trajna rešenja za probleme koje izaziva "Promenada"

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ponovo je večeras upozorio da bi izgradnja tržnog centra "Promenada" zbog nesavesnih poteza investitora u Novom Sadu mogla ugroziti vodosnabdevanje, kanalizacionu mrežu i čitave stambene četvrti u okolini.
Izjave | Petak, 31. 08. 2018. | Komentara: 0

Loše funkcionisanje Rusinskog nacionalnog saveta

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga, prva na listi "Biti i ostati Rusin - Buc i ostac Rusnak - Olena Papuga", za list „Politika“ izjavila je da nije zadovoljna radom aktuelnog nacionalnog saveta, u kome su ona i još tri člana sa njene liste iz 2014. delovali kao opozicija.
Izjave | Ponedeljak, 13. 08. 2018. | Komentara: 0

Srbija i dalje ne priznaje nezavisnost Crne Gore

Istoričar Milivoj Bešlin izjavio je da protesti iz Srbije zbog prisustva crnogorskog oficira na obeležavanju godišnjice Oluje u Hrvatskoj govori o tome da Srbija i dalje suštinski ne priznaje nezavisnost Crne Gore.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook