Rebalans posledica nepostojanja Zakona o finansiranju APV

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Izjave | Subota, 23. 06. 2018. | Komentara: 0

Rebalans posledica nepostojanja Zakona o finansiranju APV

NOVI SAD – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da je rebalans budžeta APV za 2018. godinu, o kojem su poslanici diskutovali ove sedmice, posledica nemanja Zakona o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine. On je istakao da Pokrajinska vlada mora uskoro rešiti problem prenošenja neutrošenih sredstava ili priznati da ne ume da budžetski planira.

LSV

- Ovo je drugi rebalans u šest meseci. U samom obrazloženju rebalansa najavljen je i treći rebalans. Ja vam odgovorno tvrdim da pare koje se raspodele ovim rebalansom, neće biti potrošene u 2018. godini, a kamoli rebalans koji će biti u septembru mesecu. Mi smo imali u 2017. pet i po milijardi koje nisu utrošene, uglavnom iz kapitalnih subvencija. Ove godine to prelazi šest milijardi. Vi već sada imate 10 % budžeta koji su prenete na utrošena sredstva iz prošle budžetske godine. I to je problem koji će ova Vlada ili morati da prevaziđe ili da prizna da ne ume da budžetski planira – istakao je Bogaroški. 
(BILSV, 23.06.2018)Izjave | Utorak, 26. 06. 2018. | Komentara: 0

Otvaranje novih poglavlja, učvršćuje Srbiju na putu ka EU

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, ocenio je da je otvaranje dva nova poglavlja u pregovorima sa EU dobra vest, kao i da zasluge za čvrstu opredeljenost Republike Srbije na evropskom putu pripadaju i ovoj, ali i prethodnim vladama koje su na tome posvećeno radile.
Izjave | Ponedeljak, 18. 06. 2018. | Komentara: 0
Izjave | Utorak, 29. 05. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Neću da menjam ubeđenja, radio bih u korist države

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kazao je danas da ga niko nije zvao niti razgovarao sa njim o tome da zameni Maju Gojković na mestu predsednika Narodne skupštine.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook