Rebalans posledica nepostojanja Zakona o finansiranju APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 23. 06. 2018. | Komentara: 0

Rebalans posledica nepostojanja Zakona o finansiranju APV

NOVI SAD – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da je rebalans budžeta APV za 2018. godinu, o kojem su poslanici diskutovali ove sedmice, posledica nemanja Zakona o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine. On je istakao da Pokrajinska vlada mora uskoro rešiti problem prenošenja neutrošenih sredstava ili priznati da ne ume da budžetski planira.

LSV

- Ovo je drugi rebalans u šest meseci. U samom obrazloženju rebalansa najavljen je i treći rebalans. Ja vam odgovorno tvrdim da pare koje se raspodele ovim rebalansom, neće biti potrošene u 2018. godini, a kamoli rebalans koji će biti u septembru mesecu. Mi smo imali u 2017. pet i po milijardi koje nisu utrošene, uglavnom iz kapitalnih subvencija. Ove godine to prelazi šest milijardi. Vi već sada imate 10 % budžeta koji su prenete na utrošena sredstva iz prošle budžetske godine. I to je problem koji će ova Vlada ili morati da prevaziđe ili da prizna da ne ume da budžetski planira – istakao je Bogaroški. 
(BILSV, 23.06.2018)



Izjave | Nedelja, 22. 07. 2012. | Komentara: 0

Maksimalno koristiti nadležnosti Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući da li je odluka Ustavnog suda Srbije umanjila značaj pokrajinskog parlamenta, portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je juče u emisiji „Politbiro" na RTV Vojvodine, da Skupština APV ima pravo da republičkom parlamentu predlaže zakone, amandmane, izmene i dopune zakona, da to pravo do sada nije koristila, ali da može i dalje.
Izjave | Subota, 21. 07. 2012. | Komentara: 1

Jerkov: Vlast u Novom Sadu stabilna

NOVI SAD – Informacije da bi Socijalistička partija Srbije mogla da ugrozi stabilnost vladajuće koalicije u Novom Sadu su na nivou spekulacija, a Liga socijaldemokrata Vojvodine, a ni ja kao predsednica Skupštine grada Novog Sada iz SPS-a nismo dobili nikave informacije niti naznake da bi tako nešto moglo da se desi, navela je juče predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov.
Izjave | Sreda, 18. 07. 2012. | Komentara: 0

Ženama više mandata

NOVI SAD – U novosadskom parlamentu, od 78 odbornika, čak 29 su žene, piše današnji Blic, podsećajući da je to omogućeno izmenama zakona o izboru narodnih poslanika, na inicijativu sadašnje predsednice Skupštine grada Novog Sada Aleksandre Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook