Referendum o Kosovu - prebacivanje odgovornosti na građane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 13. 05. 2018. | Komentara: 0

Referendum o Kosovu - prebacivanje odgovornosti na građane

BEOGRAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je da eventualni referendum o rešenju za Kosovo može imati svoje dobre i loše osobine. Komentarišući najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će građani imati priliku da se izjasne o rešenju za Kosovo, Čanak je rekao da treba sačekati da vidimo referendumsko pitanje.

LSV

- To izjašnjavanje o kome govorite, mislim da će biti praktično samo prebacivanje na građane nečega što se mora uraditi. To ima i svoje dobre i loše osobine, ali pre nego što bilo šta dalje kažem moramo čuti samo konkretno pitanje – kazao je Čanak za N1.

(BILSV, 13.05.2018)



Izjave | Četvrtak, 02. 08. 2012. | Komentara: 0

Čanak podneo ostavku zbog odnosa vlasti prema Vojvodini

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podneo je ostavku na mesto predsednika Nacionalnog saveta za decentralizaciju u znak protesta, kako je rekao novinarima, zbog uništavanja poslednjih tragova autonomije Vojvodine i obesmišljavanja ideje decentralizacije od strane državnih organa.
Izjave | Petak, 27. 07. 2012. | Komentara: 0

Država blagonaklona prema ekstremističkim organizacijama

NOVI SAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodna poslanica Aleksandra Jerkov izjavila je za današnji Press da je presuda Laslu Šašu, novinaru koji je u zatvoru zbog prozivanja Lasla Torockaja, vođe ekstremističkog pokreta „64 županije", još jedan pokazatelj da je država blagonaklona prema organizacijama kao što je „64 županije".
Izjave | Petak, 27. 07. 2012. | Komentara: 0

Centralizacija vodi do militarizacije društva

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je juče da Srbija već dugi niz godina ima tendenciju centralizacije svega, pa i političkih funkcija.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook