Republika Srpska im je važnija od Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 11. 01. 2019. | Komentara: 0

Republika Srpska im je važnija od Vojvodine

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš odgovarajući na pitanje lista Danas, kako komentariše odlikovanje Ani Brnabić za "nemerljivi doprinos" Republike Srpske, rekao je da kada se u javnosti stvara i stalno podgreva utisak da za Veliku Srbiju ima još nade. Kako je rekao, a da Republika Srpska tek što nije postala, zajedno sa delovima Kosova i Crne Gore, deo tog svesrpskog prostora, onda je logično da vlastodršci sa obe strane Drine aktivno učestvuju u tome.

LSV

- Orden koji je dobila premijerka se savršeno uklapa u tu sliku. Ja bih bio mnogo srećniji da je ona dobila nagradu APV, zbog toga što je omogućila donošenje dva zakona kojima se definišu nadležnosti i finansiranje Vojvodine, koji su Ustavom definisana obaveza, ali bojim se da do toga neće doći, jer ekonomski jaka i prosperitetna Vojvodina se ne uklapa u ovaj koncept aktuelne vlasti - rekao je Kostreš. 
(SzILSV, 11.01.2019)



Izjave | Subota, 02. 12. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti tema ovih izbora. Sačuvaćemo vojvođanski način života

Koalicija VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš insistira na decentralizaciji i da se pokrajini vrate nadležnosti, kazao je kandidat za pokrajinskog poslanika Aleksandar Marton.
Izjave | Sreda, 29. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvođani se bore za bolju i bogatiju Vojvodinu

Resetovanje Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani je deo procesa smene generacija, a mladi i obrazovani ljudi, koji nameću svoje ideje, preuzeli su stranku. Ta obnovljena Liga treba da pošalje poruku da se mi borimo za bolju i bogatiju Vojvodinu, rekao je za Radio-televiziju Vojvodine predsednik LSV-Vojvođani Bojan Kostreš.
Izjave | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Opozicija da shvati da je i u Vojvodini moguća promena

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da Ligi i drugim opozicionim strankama atmosfera, u kojoj su pokrajinski izbori raspisani, ide na ruku. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook