Rusija ne poštuje Srbiju

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 05. 04. 2019. | Komentara: 0

Rusija ne poštuje Srbiju

ZRENJANIN - Svaka zemlja, pa i Rusija,  trebala bi  da postupi po poternici Interpola i da Mirjanu Marković izruči pravosudnim organima Srbije, izjavio je za KTV portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. Kako je rekao u emisiji „Bez cenzure“, LSV pozvala je Vladu Srbije, kao  i sve nadležne državne organe da javnosti saopšte kada će konačno zatražiti izručenje supruge bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića i liderke Jugoslovenske levice Mirjane Marković iz Rusije, u kojoj se nalazi već šesnaest godina.

LSV

- Sve što u ovom trenutku ne valja u Srbiji, ne valja zbog onoga što se dešavalo devedesetih, nije bilo ni idealne vlasti ni posle 2000, a za ovu sada smatramo čak da je vrlo loša. Međutim, režim Slobodana Miloševića i Mirjane Marković je učinio sve da od stabilne država, kakva je bila pre oko 40 godina, Srbija postane država u kojoj su se vodili ratovi, u kojoj je 1993. inflacija bila rekordna, da ne govorim o utvrđenom kriminalu. Mirjana Marković je 2000. pobegla u Rusiju, za njom je raspisana Interpolova poternica, međutim Rusija ne ispunjava obavezu i ne predaje Marković Srbiji. Na nama je da pokažemo da nismo „banana država“ i da tražimo da se poštuju obaveze kako bi Marković mogla da odgovara pred organima Republike Srbije – izjavio je Marton.

Kako je rekao, sve dok ona živi u egzilu mi ćemo dovoditi u pitanje „prijateljstvo“ Ruske federacije prema Srbiji.

- Jer ako ste prijatelji sa nekim, onda ga poštujete. Zato insistiramo dugi niz godina kod organa Republike Srbije da budu malo agresivniji, ali i kod Ruske federacije, ako nas slušaju i ako ih ne interesuje samo NIS i naftna polja u Vojvodini, da se ponašaju po obavezama i isporuče građane koji su na Interpolovim poternicama – istakao je Marton.  

LSV, prema oceni Martona, smatra da osim što je prvostepeno osuđena na kaznu od godinu dana zatvora zbog nezakonite dodele stanova, izručenje nekadašnje predsednice JUL-a  puno pomoglo u rasvetljavanju političke pozadine ubistva Slavka Ćuruvije i Ivana Stambolića. Takođe, nadležnim organima Mirjana Marković bi puno toga mogla da kaže i o iznošenjunovca iz zemlje, švercu cigareta, ratovima i paravojskama, pljačkama društvene imovine, hiperinflaciji i mnogim izbornim manipulacijama.

(SzILSV, 05.04.2019)Izjave | Sreda, 04. 09. 2019. | Komentara: 0
Izjave | Sreda, 28. 08. 2019. | Komentara: 0

Nije dobra poruka to što se odgađa uvođenje crnogorskog jezika u službenu upotrebu u Vrbasu

Nakon što je poslanica LSV Olena Papuga ponovo zatražila od ministra Branka Ružića informaciju zašto crnogorski jezik još nije u službenoj upotrebi u Vrbasu, portparol Lige socijaldemokrataVojvodine Aleksandar Marton kaže da je to urađeno jer ne postoje informacije da li je predsednik vrbaške opštine dostavio informacije ili ne.
Izjave | Utorak, 27. 08. 2019. | Komentara: 0

Kostreš: Ni Mekalister nam neće pomoći ako smo isključivi

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš sumnja da predsedavajući Odbora Evropskog parlamenta za spoljne poslove Dejvid Mekalister može da pomogne u dijalogu između vlasti i opozicije u Srbiji ako među nama postoji ovolika isključivost. On dodaje i da nema ništa protiv da se evropski zvaničnik uključi u te razgovore, ukoliko će njegovo prisustvo pomoći prevazilaženju nesuglasica. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook