Rusija ne poštuje Srbiju

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 05. 04. 2019. | Komentara: 0

Rusija ne poštuje Srbiju

ZRENJANIN - Svaka zemlja, pa i Rusija,  trebala bi  da postupi po poternici Interpola i da Mirjanu Marković izruči pravosudnim organima Srbije, izjavio je za KTV portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. Kako je rekao u emisiji „Bez cenzure“, LSV pozvala je Vladu Srbije, kao  i sve nadležne državne organe da javnosti saopšte kada će konačno zatražiti izručenje supruge bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića i liderke Jugoslovenske levice Mirjane Marković iz Rusije, u kojoj se nalazi već šesnaest godina.

LSV

- Sve što u ovom trenutku ne valja u Srbiji, ne valja zbog onoga što se dešavalo devedesetih, nije bilo ni idealne vlasti ni posle 2000, a za ovu sada smatramo čak da je vrlo loša. Međutim, režim Slobodana Miloševića i Mirjane Marković je učinio sve da od stabilne država, kakva je bila pre oko 40 godina, Srbija postane država u kojoj su se vodili ratovi, u kojoj je 1993. inflacija bila rekordna, da ne govorim o utvrđenom kriminalu. Mirjana Marković je 2000. pobegla u Rusiju, za njom je raspisana Interpolova poternica, međutim Rusija ne ispunjava obavezu i ne predaje Marković Srbiji. Na nama je da pokažemo da nismo „banana država“ i da tražimo da se poštuju obaveze kako bi Marković mogla da odgovara pred organima Republike Srbije – izjavio je Marton.

Kako je rekao, sve dok ona živi u egzilu mi ćemo dovoditi u pitanje „prijateljstvo“ Ruske federacije prema Srbiji.

- Jer ako ste prijatelji sa nekim, onda ga poštujete. Zato insistiramo dugi niz godina kod organa Republike Srbije da budu malo agresivniji, ali i kod Ruske federacije, ako nas slušaju i ako ih ne interesuje samo NIS i naftna polja u Vojvodini, da se ponašaju po obavezama i isporuče građane koji su na Interpolovim poternicama – istakao je Marton.  

LSV, prema oceni Martona, smatra da osim što je prvostepeno osuđena na kaznu od godinu dana zatvora zbog nezakonite dodele stanova, izručenje nekadašnje predsednice JUL-a  puno pomoglo u rasvetljavanju političke pozadine ubistva Slavka Ćuruvije i Ivana Stambolića. Takođe, nadležnim organima Mirjana Marković bi puno toga mogla da kaže i o iznošenjunovca iz zemlje, švercu cigareta, ratovima i paravojskama, pljačkama društvene imovine, hiperinflaciji i mnogim izbornim manipulacijama.

(SzILSV, 05.04.2019)Izjave | Petak, 15. 11. 2019. | Komentara: 0

Pretnje bojkotom izbora su loš put za rešavanje problema

Pred današnji nastavak međustranačkog dijaloga uz posredovanje Evropske unije, portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton potvrdio je da će LSV učestvovati u razgovorima i istakao da opozicija mora snažnije da nametne realen predloge za poboljšanje izbornih uslova.
Izjave | Sreda, 13. 11. 2019. | Komentara: 0

Zašto državni organi ne reaguju na teror u Beloj Crkvi?

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da partijski nasilnici i gaulajteri zavode kapilarni teror po Srbiji, a da je Branko Malović nadaleko čuven po metodama koje sprovodi po južnom Banatu. 
Izjave | Sreda, 06. 11. 2019. | Komentara: 0

Mandat Pokrajinske vlade neuspešan, nije urađeno gotovo ništa

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški ocenio je mandat Pokrajinske vlade kao neuspešan jer, kako je rekao, od onoga što su bili strateški projekti nije urađeno gotovo ništa. On je novinarima rekao da ne može da se složi sa jučerašnjom izjavom pokrajinskog premijera da je 95% planiranog urađeno, jer podaci pokazuju suprotno.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook