Rusija ne poštuje Srbiju

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 05. 04. 2019. | Komentara: 0

Rusija ne poštuje Srbiju

ZRENJANIN - Svaka zemlja, pa i Rusija,  trebala bi  da postupi po poternici Interpola i da Mirjanu Marković izruči pravosudnim organima Srbije, izjavio je za KTV portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton. Kako je rekao u emisiji „Bez cenzure“, LSV pozvala je Vladu Srbije, kao  i sve nadležne državne organe da javnosti saopšte kada će konačno zatražiti izručenje supruge bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića i liderke Jugoslovenske levice Mirjane Marković iz Rusije, u kojoj se nalazi već šesnaest godina.

LSV

- Sve što u ovom trenutku ne valja u Srbiji, ne valja zbog onoga što se dešavalo devedesetih, nije bilo ni idealne vlasti ni posle 2000, a za ovu sada smatramo čak da je vrlo loša. Međutim, režim Slobodana Miloševića i Mirjane Marković je učinio sve da od stabilne država, kakva je bila pre oko 40 godina, Srbija postane država u kojoj su se vodili ratovi, u kojoj je 1993. inflacija bila rekordna, da ne govorim o utvrđenom kriminalu. Mirjana Marković je 2000. pobegla u Rusiju, za njom je raspisana Interpolova poternica, međutim Rusija ne ispunjava obavezu i ne predaje Marković Srbiji. Na nama je da pokažemo da nismo „banana država“ i da tražimo da se poštuju obaveze kako bi Marković mogla da odgovara pred organima Republike Srbije – izjavio je Marton.

Kako je rekao, sve dok ona živi u egzilu mi ćemo dovoditi u pitanje „prijateljstvo“ Ruske federacije prema Srbiji.

- Jer ako ste prijatelji sa nekim, onda ga poštujete. Zato insistiramo dugi niz godina kod organa Republike Srbije da budu malo agresivniji, ali i kod Ruske federacije, ako nas slušaju i ako ih ne interesuje samo NIS i naftna polja u Vojvodini, da se ponašaju po obavezama i isporuče građane koji su na Interpolovim poternicama – istakao je Marton.  

LSV, prema oceni Martona, smatra da osim što je prvostepeno osuđena na kaznu od godinu dana zatvora zbog nezakonite dodele stanova, izručenje nekadašnje predsednice JUL-a  puno pomoglo u rasvetljavanju političke pozadine ubistva Slavka Ćuruvije i Ivana Stambolića. Takođe, nadležnim organima Mirjana Marković bi puno toga mogla da kaže i o iznošenjunovca iz zemlje, švercu cigareta, ratovima i paravojskama, pljačkama društvene imovine, hiperinflaciji i mnogim izbornim manipulacijama.

(SzILSV, 05.04.2019)Izjave | Nedelja, 05. 07. 2020. | Komentara: 0

Šešeljeve uvrede su dokaz gluposti velikosrpskog nacionalizma

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da su uvrede lidera radikala Vojislava Šešelja na račun funkcionerke Demokratske stranke Aleksandre Jerkov samo još jedan primer gluposti velikosrpskog nacionalizma.
Izjave | Ponedeljak, 29. 06. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Potrebna alternativa vlasti

Komentarišući izjavu gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića da građanima treba motka da bi se disciplinovali, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da drugačiju izjavu od tog čoveka nije ni očekivao. Kostreš dodaje da je Srbiji potrebna alternativa postojećoj nesposobnoj, agresivnoj i bahatoj vlasti.
Izjave | Četvrtak, 25. 06. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Ponudiću ostavku Glavnom odboru LSV

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je da će nakon poraza na izborima ponuditi svoju ostavku Glavnom odboru stranke. Gostujući u emisiji „Pressing“ na sarajevskoj televiziji N1, on je rekao da je poraz jasan – on i stranka LSV su satanizovani čim su rekli da će izaći na izbore.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook