Sačuvati hladnokrvnost u teškim izbornim uslovima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 02. 03. 2017. | Komentara: 0

Sačuvati hladnokrvnost u teškim izbornim uslovima

BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas obraćajući se predstavnicima medija u Narodnoj skupštini Republike Srbije da nas očekuju veoma teški izbori i apelovao na sve učesnike da sačuvaju hladnokrvnost.

LSV

- Uvek su za izbore podignute tenzije i uvek padaju teže reči nego što je to neophodno. Mislim da sada treba biti veoma razuman, spuštati tenzije, iako su rokovi veoma kratki, način kandidovanja veoma otežan i mislim da će biti potreban ogroman napor da bi se uopšte kandidovalo, a kamoli da bi se doprlo do potencijalnih birača. U tom svetlu mislim da će ovi izbori biti veoma naporni, ali mislim da se mora sačuvati hladnokrvnost – napomenuo je Čanak.

On je pozvao predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković da omogući kandidatima za predsednika Srbije da se iz Skupštine obrate medijima.

- Počela je predsednička kampanja, ali mislim da je zbog toga parlament potpuno nepravedno gurnut u stranu i plaća cene koje ne bi smeo da plaća. Narodna skupština Republike Srbije je mesto gde ljudi treba da se skupljaju i rešavaju važna pitanja o zemlji, koju poslanici predstavljaju u ovom visokom domu. Upravo zbog toga je potpuno neodgovorno ne dozvoliti ljudima, koji žele da se kandiduju na ovim izborima za najvišu funkciju u državi, da govore u ovom parlamentu. Znam da nije po pravilima da se bilo ko ko nije poslanik  obraća sa ovog mesta, ali ja i poslanici LSV smo spremni da budemo domaćini svakom ko želi da se kandiduje na budućim predsedničkim izborima i da mu omogućimo, koliko god je to u našoj moći, da se obrati i Skupštini i poslanicima i medijima u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Pozivam predsednicu parlamenta da omogući da se ljudi, koji su odlučili da se kandiduju na ovim izborima, obrate medijima, zato što je to najbolji način da se pokaže da je ovo otvoreno društvo i slobodna zemlja u kojoj svako ima pravo da iznese svoje mišljenje – dodao je predsednik LSV Nenad Čanak.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će večeras na sednici Glavnog odbora odlučivati  o načinu izlaska na predsedničke izbore.


(BILSV, 02.03.2017)




Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook