Sedlarević: Poboljšanje životnog standarda preduslov za razvoj zemlje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 29. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Poboljšanje životnog standarda preduslov za razvoj zemlje

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević čestitala je svim građanima i građankama Vojvodine 1. maj, Međunarodni praznika rada. Sedlarevićeva je istakla da se danas, na žalost, građanke i građani Vojvodine bore sa velikom stopom nezaposlenosti, ali isto tako i sa lošim položajem i niskim stepenom ostvarenosti prava onih koji su zaposleni.

- Proteklih godina, tradicija proslavljanja praznika rada polako je počela da gubi na značaju, pre svega zbog nezadovoljstva koje vlada među građankama i građanima zbog njihovog evidentnog lošeg socijalnog i ekonomskog položaja. Rešavanje ovog problema trebalo bi da bude prioritet i republičkih, i pokrajinskih i lokalnih vlasti, jer je poboljšanje životnog standarda osnovni preduslov za dalji razvoj i napredak cele zemlje - naglasila je Sedlarevićeva. Ona je ukazala i na značaj kontinuiranog dijaloga između nadležnih institucija i predstavnika sindikalnih organizacija kako bi se našlo najbolje moguće rešenje za poboljšanje položaja radnika, ali i na značaj konstantnog usavršavanja i prekvalifikacija kao jedno od mogućih rešenja za povećanje stope zaposlenosti.

- Nadam se da ćemo, kada konačno budu doneti zakoni o imovini i prihodima pokrajine i lokalnih samouprava i kada budemo dobili priliku da sami odgovoramo za sopstveni razvoj, moći ovaj praznik da dočekamo u potpuno drugačijoj atmosferi, sa optimizmom i verovanjem u prosperitetniju budućnost - poručila je Maja Sedlarević.

(BILSV, 29.04.2011.)




Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook