Sedlarevićeva u Briselu o promociji zapošljavanja mladih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevićeva u Briselu o promociji zapošljavanja mladih

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević danas i sutra u Briselu prisustvuje prvom sastanaku povodom početka projekta pod nazivom "Promocija zapošljavanja mladih". Skupština AP Vojvodine je zajedno sa još tri regije članice Skupštine evropskih regija (Azori, Portugal; Krapinsko " zagorska županija, Republika Hrvatska i Hempšir, Velika Britanija) dobila finansijsku podršku za realizaciju ovog Projekta od Evropske komisije.

Maja Sedlarevic

Projekat ima za cilj da kroz razmenu iskustava između 4 regije i stručne podrške od strane nezavisnog konsultanta, izradi plan za unapređenje politike zapošljavanja mladih radi smanjenja stope nezaposlenosti. Projekat će se odvijati u četri faze, od septembra 2011. do marta 2012. god, a AP Vojvodina će prva biti domaćin timu eksperata iz partnerskih regija od 12. do 16. septembra.

- Izbor projekta od strane Evropske komisije svojevrsno je priznanje regijama koje su učestvovale u izradi predloga projekta kao i Skupštini evropskih regija kao koordinatoru, na trudu i želji da se uhvate u koštac sa aktuelnim problemom nezaposlenosti mladih - izjavila je Sedlarevićeva nakon završetka prvog dela sastanka kome su prisustovali predstavnici sve četiri regije, kao i predstavnici Evropske komisije. Maja Sedlarević je članica Biroa AER-a i potpredsednica Stalnog komiteta za jednake mogućnosti. Skupština AP Vojvodine član je AER-a od 2002. godine. AER broji 270 članica (regija) iz 34 evropske zemlje.

(BILSV, 04.06.2011.)




Izjave | Subota, 02. 12. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti tema ovih izbora. Sačuvaćemo vojvođanski način života

Koalicija VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš insistira na decentralizaciji i da se pokrajini vrate nadležnosti, kazao je kandidat za pokrajinskog poslanika Aleksandar Marton.
Izjave | Sreda, 29. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvođani se bore za bolju i bogatiju Vojvodinu

Resetovanje Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani je deo procesa smene generacija, a mladi i obrazovani ljudi, koji nameću svoje ideje, preuzeli su stranku. Ta obnovljena Liga treba da pošalje poruku da se mi borimo za bolju i bogatiju Vojvodinu, rekao je za Radio-televiziju Vojvodine predsednik LSV-Vojvođani Bojan Kostreš.
Izjave | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Opozicija da shvati da je i u Vojvodini moguća promena

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da Ligi i drugim opozicionim strankama atmosfera, u kojoj su pokrajinski izbori raspisani, ide na ruku. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook