Sedlarevićeva u Briselu o promociji zapošljavanja mladih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevićeva u Briselu o promociji zapošljavanja mladih

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević danas i sutra u Briselu prisustvuje prvom sastanaku povodom početka projekta pod nazivom "Promocija zapošljavanja mladih". Skupština AP Vojvodine je zajedno sa još tri regije članice Skupštine evropskih regija (Azori, Portugal; Krapinsko " zagorska županija, Republika Hrvatska i Hempšir, Velika Britanija) dobila finansijsku podršku za realizaciju ovog Projekta od Evropske komisije.

Maja Sedlarevic

Projekat ima za cilj da kroz razmenu iskustava između 4 regije i stručne podrške od strane nezavisnog konsultanta, izradi plan za unapređenje politike zapošljavanja mladih radi smanjenja stope nezaposlenosti. Projekat će se odvijati u četri faze, od septembra 2011. do marta 2012. god, a AP Vojvodina će prva biti domaćin timu eksperata iz partnerskih regija od 12. do 16. septembra.

- Izbor projekta od strane Evropske komisije svojevrsno je priznanje regijama koje su učestvovale u izradi predloga projekta kao i Skupštini evropskih regija kao koordinatoru, na trudu i želji da se uhvate u koštac sa aktuelnim problemom nezaposlenosti mladih - izjavila je Sedlarevićeva nakon završetka prvog dela sastanka kome su prisustovali predstavnici sve četiri regije, kao i predstavnici Evropske komisije. Maja Sedlarević je članica Biroa AER-a i potpredsednica Stalnog komiteta za jednake mogućnosti. Skupština AP Vojvodine član je AER-a od 2002. godine. AER broji 270 članica (regija) iz 34 evropske zemlje.

(BILSV, 04.06.2011.)




Izjave | Subota, 14. 10. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Građani ne misle ništa dobro o naprednjacima

Komentarišući promociju novih članova Srpske napredne stranke, koji uglavnom dolaze iz sveta sporta i desnog bloka, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan kostreš kaže da svako ima pravo da se učlani kad hoće u koju god stranku.
Izjave | Sreda, 11. 10. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Odlaganje lokalnih izbora dokaz da SNS nije sigurna u pobedu u Novom Sadu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš ocenio je da su gotovo sve lokalne samouprave u Vojvodini ostavljene za izbore na proleće. I to bi, kako kaže bilo fer, ako bi se uz te lokalne izbore organizovali i pokrajinski. 
Izjave | Ponedeljak, 18. 09. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Šešeljev generalni sekretar i radikalska perjanica se ne mogu pobediti populizmom i nacionalizmom

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da su sada drugačije okolnosti nego 5. oktobra 2000. godine i da bi, svakako, opozicija prvo trebala da pobedi na izborima, pa tek onda da je, ukoliko za time bude bilo potrebe, brani na ulici.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook