Sedlarevićeva u Briselu o promociji zapošljavanja mladih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevićeva u Briselu o promociji zapošljavanja mladih

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević danas i sutra u Briselu prisustvuje prvom sastanaku povodom početka projekta pod nazivom "Promocija zapošljavanja mladih". Skupština AP Vojvodine je zajedno sa još tri regije članice Skupštine evropskih regija (Azori, Portugal; Krapinsko " zagorska županija, Republika Hrvatska i Hempšir, Velika Britanija) dobila finansijsku podršku za realizaciju ovog Projekta od Evropske komisije.

Maja Sedlarevic

Projekat ima za cilj da kroz razmenu iskustava između 4 regije i stručne podrške od strane nezavisnog konsultanta, izradi plan za unapređenje politike zapošljavanja mladih radi smanjenja stope nezaposlenosti. Projekat će se odvijati u četri faze, od septembra 2011. do marta 2012. god, a AP Vojvodina će prva biti domaćin timu eksperata iz partnerskih regija od 12. do 16. septembra.

- Izbor projekta od strane Evropske komisije svojevrsno je priznanje regijama koje su učestvovale u izradi predloga projekta kao i Skupštini evropskih regija kao koordinatoru, na trudu i želji da se uhvate u koštac sa aktuelnim problemom nezaposlenosti mladih - izjavila je Sedlarevićeva nakon završetka prvog dela sastanka kome su prisustovali predstavnici sve četiri regije, kao i predstavnici Evropske komisije. Maja Sedlarević je članica Biroa AER-a i potpredsednica Stalnog komiteta za jednake mogućnosti. Skupština AP Vojvodine član je AER-a od 2002. godine. AER broji 270 članica (regija) iz 34 evropske zemlje.

(BILSV, 04.06.2011.)




Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook