Srbiji je mesto u Evropskoj uniji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 25. 02. 2020. | Komentara: 0

Srbiji je mesto u Evropskoj uniji

BEOGRAD – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je juče da je Srbiji mesto u Evropskoj uniji, a da bi članstvo u Višegradskoj grupi plus bilo dobro i pomoglo bi nam na tom putu, ali nije baš sigurno da su namere mađarskog premijera Viktara Orbana potpuno iskrene. On je gostujući u emisiji „Posle ručka“ na teelviziji Happy kazao da u EU moramo ući ne zato što je tamo med i mleko, nego zato što je to sistem koji je u ovom trenutku najmanje loš, a Srbija već sada ima benefite od EU, te da put ka njoj mora ubrzati.

LSV

- Treba Srbija da sarađuje sa Ruskom Federacijom, treba da sarađuje sa Kinom. Ne znam samo šta mi možemo da izvezemo u Kinu u državu od 1,5 milijardu stanovnika, ali u Hrvatsku, Mađarsku, Rumuniju, Slovačku, Češku, Austriju možemo. S kim ćemo ako ne sa prvim komšijama, a to je EU – naglasio je Marton.

On je kazao i da je Vojvodina unakažena i devastirana.

Bili smo optuživani da smo separatisti zato što smo pokušavali da se izborimo za neka prava Vojvodine i to nam i danas spočitavaju. Mi smo jedini u Srbiji digli glas protiv prodaje zemlje strancima, a trebali smo svi biti mnogo glasnije. Ono što je problem Vojvodine, država ne stimuliše poljoprivrednu proizvodnju. Veće subvencije dobijaju strane firme koje treba da postoje, ali iluzorno je da jedan Rauch za 30 radnih mesta dobije 2,2 miliona evra. Hajde da pričamo koliko bi jednom seljaku iz Elemira, Tavankuta ili Buđanovaca ili Skorenovaca u Banatu bilo dobro da on dobije 2,2 miliona evra da naprave te – ukazao je on.

Kao poseban problem on je apostrofirao duplo državljanstvo vojvođanskih Mađara. Kako je rekao, broj Mađara, zbog Orbanovog duplog državljanstva, za samo jedan popis će se sa 240.000 smanjiti na 180-190. hiljada. Na sceni je egzodus iz Vojvodine.

- I ovako tešku demografsku situaciju u Srbiji mi otežavamo zato što je na sceni olakšano dobijanje dvojnog državljanstva i to je odskočna daska za Zapad, pre svega najmlađeg stanovništva – napomenuo je Marton.

(SzILSV, 25.02.2020)



Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook