Šta će nam državni službenici, ako predsednik rešava sve probleme

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 30. 03. 2019. | Komentara: 0

Šta će nam državni službenici, ako predsednik rešava sve probleme

NOVI SAD – Komentarišući obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će država pomoći građanima zaduženima u švajcarskim francima, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ističe da to nije u delokrugu nadležnosti predsednika Republike. On je upitao i šta će nam onda državni službenici kada je predsednik bavi svim problemima.

LSV

- Razumem te ljude, jer sam donedavno i sam imao isti problem. Međutim, prevazilaženje te situacije i rešavanje problema nisu u delokrugu nadležnosti predsednika Republike. No, očito da se u Srbiji krši Ustav na dnevnom nivou. Ne samo u ovom slučaju, nego i kada je finansiranje Vojvodine u pitanju, na primer – kazao je Kostreš za list Danas.

On je napomenuo da je potez koji je povukao Aleksandar Vučić u političkom, ali i marketinškom smislu dobar, ali i riskatan.

- Na sebe je preuzeo obavezi da reši nešto što nije njegova nadležnost. Time se otvaraju mnoga pitanja, od onih da li je to urušavanje sistema, pa do onih šta će nam ostali državni službenici ako se on bavi svim problemima – zaključio je Kostreš.

(SzILSV, 30.03.2019)



Izjave | Petak, 11. 05. 2012. | Komentara: 0

Tomislav Nikolić pokazuje kako bi vladao kao predsednik

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ocenila je danas da nervoza Tomislava Nikolića pokazuje da mu je očigledno postalo jasno da će i po četvrti put izgubiti predsedničku trku u Republici Srbiji, pa da sada za to traži krivce u svemu i svakome, osim u sebi i svojoj stranci.
Izjave | Sreda, 09. 05. 2012. | Komentara: 1

Značajno bolji rezultat LSV

NOVI SAD - Od 60 kandidata koje je Liga socijaldemokrata Vojvodine predložila za poslanike u Skupštini AP Vojvodine po većinskom sistemu osam ih je ušlo u drugi krug – rekla je na današnjoj konferenciji za medije portoparolka LSV i kandidatkinja za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov.
Izjave | Četvrtak, 03. 05. 2012. | Komentara: 0

Funkcioner PASOK-a podržao Martona i LSV

ZRENJANIN – Član Glavnog odbora grčke stranke PASOK, Nikos Mouroutsos,  podržao je danas Ligu socijaldemokrata Vojvodine i njenog kandidata na većinskoj listi za Skupštinu AP Vojvodine Aleksandra Martona, poželevši im pobedu na predstojećim izborima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook