Izjave

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Izjave | Utorak, 15. 11. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Sve poslaničke grupe da se izjasne o nastavku sednice

Predsednica skupštinskog Odbora za evropske integracije Marinika Tepić uputila je danas pismo šefovima poslaničkih grupa u kojem je zatražila da se izjasne o nastavku sednice tog Odbora i ponovnom pozivu šefu Delegacije EU Majklu Devenportu da predstavi Izveštaj EK o napretku Srbije. Tepić je istakla da je prevod Izvešaja na srpski jezik obezbedila vladina Kancelarija za evropske integracije, nadležna za te poslove.
Izjave | Utorak, 15. 11. 2016. | Komentara: 0

Praćenje opozicije mali deo velikog problema u uređenju RTS

Predsednik Lige socijademokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je praćenje rada opozicije na Radio televiziji Srbije samo mali deo velikog problema funkcionisanja javnog servisa. Čanak je rekao agenciji Beta da je pitanje rada javnog servisa u Srbiji nedovoljno dobro uređeno i da tu ima mnogo problema, počevši od direktnog uticaja vlasti pa do autocenzure novinara.
Izjave | Ponedeljak, 14. 11. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Sednica odbora za EI do kraja nedelje

Predsednica Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Marinika Tepić izjavila je danas novinarima u Beogradu da očekuje da će sednica, na kojoj bi trebalo da bude predstavljen izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije, biti nastavljena krajem nedelje. Kako je u izjavi za B92 rekla, ovog puta treba razmišljati i o bezbednosnim uslovima. 
Izjave | Subota, 12. 11. 2016. | Komentara: 0

Sastanak poslaničkih grupa pre sledeće sednice Odbora za EI

Komentarišući dešavanja na sednici Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije kada poslanici SRS nisu dozvolili šefu Delegacije Evropske unije u Srbiji Majklu Devenportu da predstavim Izveštaj Evropske unije o napretku Srbije, predsednica tog odbora Marinika Tepić ističe da, opoziciono solidarna, nije želela da izriče opomene i oduzima reč. 
Izjave | Subota, 12. 11. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Izveštaj EU o napretku Srbije će prevesti Vlada

Predsednica Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Marinika Tepić izjavila je za Novosti da će Izveštaj Evropske unije o napretku Srbije prevesti Vlada pošto je zvanično njoj i upućen. Nakon incidenta na sednici Odbora, kada su poslanici SRS i Dveri onemogućili šefa Delegacije EU u Srbiji Majkla Davenporta da predstavi izveštaj jer on nije bio preveden na srpski, Tepić ističe da je cilj bio samo upoznavanje poslanika sa ovim dokumentom.
Izjave | Utorak, 08. 11. 2016. | Komentara: 0

Čanak: Ustav iz 2006. je sramota za Srbiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je Ustav Republike Srbije sramota za našu zemlju, ističući da se nada da će uskoro prestati da postoji.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook