Struka da kaže da će izbori biti mogući

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 24. 04. 2020. | Komentara: 0

Struka da kaže da će izbori biti mogući

NOVI SAD – Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja je deo kolalicije Ujedinjene demokratske Srbije, Bojan Kostreš kaže da su i LSV i UDS spremni za izbore i da su predali potpise za republičke, pokrajinske, ali i većinu lokalnih izbora. Kostreš je u izjavi za Tanjug rekao da misli da pitanje datuma održavanja izbora nije pitanje za političare, nego za epidemiologe.

LSV

- Kada epidemilozi daju svoj stav, ja mislim da će se političari vrlo brzo dogovoriti. Mislim da je najvažnije zdravlje građana i građanki i da to moramo staviti u prvi plan, a izbore ćemo održati kad se steknu uslovi - rekao je Kostreš.

Kako kaže, za građane je, ukoliko postoje zdravstveni uslovi, najbolje da se nastavi tamo gde se stalo u momentu kada je uvedeno vanredno stanje i kada su zaustavljene izborne radnje.

- Ali, da li one mogu da se nastave sutra ili tek u septembru, to ja ne znam, treba da dobijemo stav struke - rekao je Kostreš.

On je za portal Nova.rs rekao da će se UDS odazvati na poziv predsednika Srbije da razgovaraju o narednim izborima. 

- Mi smo bili i na prvom sastanku, ne vidim razlog zašto ne bismo bili i na sledećem. Mislim da treba razgovarati, jer je to jedini način da se izađe iz pozicije u kojoj se trenutno nalazimo - ističe Kostreš.

(SzILSV, 24.04.2020)



Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook