Tenisu protivzakonito dato 2.500 ha zemlje na 30 godina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 17. 11. 2017. | Komentara: 0

Tenisu protivzakonito dato 2.500 ha zemlje na 30 godina

BEOGRAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra protivzakonskim akt Skupštine grada Zrenjanina kojim je nemačkoj firmi Tenis dato 2.500 hektara poljoprivrednog zemljišta na 30 godina za proizvodnju svinja.

LSV
- Kao da banatski ili sremački paori ne umeju da proizvedu svinje. Zašto se ne ide na to da budu deo u lancu, nego im se oduzima životni prostor? To je sve sjajno, dovoditi investitore, ali treba malo povesti računa i o ljudima koji ovde žive – ukazao je Čanak i pozvao ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da sve paorima i objasni.
 
Učinjeno mnogo u evrointegracijama, ali velika energetska zavisnost od Rusije
 
On je u emisiji „Da možda ne“, čija je tema bila „Graditelji i mrzitelji“, rekao da je činjenica da je tokom prethodnog perioda učinjeno mnogo više nego ranije, kada je reč o otvaranju poglavlja u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji, ali je nezgoda to što imamo veliku energetsku zavisnost od Rusije, pa moramo, kako je Hojt Ji nedavno rekao, sedeti na dve stolice.
 
Čanak je istakao i da mora postojati nešto oko čega će se političari dogovoriti, kako kaže, ispred zagrade.
- Prvo, nije svaka reforma dobra. Jer, uvođenje veronauke u državne škole u sekularnoj državi nije dobro. Tačka. Ne može imati, u sekularnoj državi, državna institucija, kao što je, recimo, MUP ili gradsko, javno preduzeće, krsnu slavu, jer je to porodični običaj kod pravoslavnih građana. Ne mogu se takve stvari raditi i tu se mora napraviti jasna stvar. Ne može crkva biti izuzeta od plaćanja poreza i iz sistema PDV-a a istovremeno imati prodavnice – napomenuo je.
 
Primetio je i da u Srbiji postoji uvreženo mišljenje da je grad samo Beograd, a sve ostalo je unutrašnjost, te da u takvoj Srbiji izbori sigurno nisu fer.
 
- Zbog toga što je potpuno jasno da, ako vi ne dajete podjednake šanse da ljudi, i te ¾ građana koji žive van Beograda, iznesu svoje mišljenje, jer nemate medije na kojima biste mogli da ih iznesete, jer nemate ni finansijske ni bilo koje druge uslove koje ima Beograd, onda je sasvim jasno da su to izbori koji bi bili uveliko nepravedni. Međutim ovo, da se sada ide i na republičke izbore i tako ne zavisi ni od mene, ni od stranke čiji sam član, niti od grupe stranaka za koju mislim da je ovoga mišljenja, iz jednostavnog razloga što će to sigurno biti kalkulacija - da li će se to odraziti na beogradske izbore i, sa druge strane, da li ovoga trenutka postoji dovoljna većina u Skupštini Srbije za ustavne promene koje su očigledno neophodne zbog procesa koji je u toku – istakao je predsednik LSV.
 
U Srbiji se opraštaju zločini
 
Kada je u pitanju loša atmosfera u Narodnoj skupštini i društvu, za Čanka je najveći problem to što nije bilo lustracije, i to za Šešelj dr Vojislava i kompletnu radikalnu stranku. Naglasio je da bi svima trebalo da bude zabranjeno bavljenje politikom: SRS-u, SPS-u, Stranci srpskog jedinstva i Jugoslovenskoj levici. To je bio njegov predlog na Predsedništvu DOS-a, ali ga je odbila Demokratska stranka.

- Šešelj dr Vojislav može hiljadu puta da oslobodi svaki sud na svetu, ali on treba pred ovim sudovima ovde da odgovara za zla koja je pravio i mržnju koju je sejao svih ovih godina i koju i danas seje. Ovo je tema za nekog potpuno drugog koji treba da objasni na koji način svi ti sejači mržnje od Šešelja i svih njegovih potomaka do danas nisu odgovarali za ono što su radili, nisu odgovarali ni za šta i sada, najedanput, dolazimo do toga što neko nije svojom rukom nikog zaklao je potpuno amnestiran od sveg zla devedesetih! E, to ne može. I zbog toga mi nemamo uljuđenu političku scenu, jer se ovde opraštaju zločini, ovde je skuplje zapaliti džoint, nego zapaliti američku ambasadu, ovde se dozvoljava da se ljudi prema ženama odnose kao prema stoci i da ih tretiraju kao materice pod šlemom, a da istovremeno se kao čudimo, pa, kao, ipak je on svešteno lice... – zaključio je lider LSV.

(BILSV, 17.11.2017)



Izjave | Subota, 11. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti jedan od faktora promene vlasti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je jedan od razloga što još nisu raspisani pokrajinski izbori to što naprednjaci nisu sigurni u pobedu u Vojvodini.
Izjave | Utorak, 07. 11. 2023. | Komentara: 0

Beograd i Vojvodina mogu da naprave promenu u Srbiji

Upitan da prokomentariše negativnu kampanju režimskih medija i vlasti protiv Vladimira Obradovića, kandidata za gradonačelnika liste „Srbija protiv nasilja“, predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da je „očekivana pobeda opozicije u Beogradu, početak rušenja režima Aleksandra Vučića“.
Izjave | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Pastor najviše učinio na popravljanju odnosa Srbije i Mađarske, izbore će raspisati novi predsednik Skupštine Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je smrt predsednika Saveza vojvođanskih Mađara i Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora veliki gubitak za njegovu porodicu, ali i politiku u Vojvodini, naročito za SVM. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook