Tepić: Srbija će pomagati BiH na evropskom putu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 30. 11. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Srbija će pomagati BiH na evropskom putu

SARAJEVO - Predsednica Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije Marinika Tepić rekla je da je nakon jednog pasivnog stanja u poslednje dve godine došlo ne samo do otvaranja novog poglavlja, već do intenziviranja saradnje između dva partnerska odbora. Ona je to izjavila prilikom jučerašnje posete delegacije Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine (PSBiH) radi unapređenja bilateralne saradnje parlamenata i razmene stavova i iskustava u vezi s procesom evropskih integracija dveju država. S delegacijom iz Srbije razgovarali su članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH, a potom i članovi Komisije za vanjske poslove Zastupničkog doma i Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda PSBiH.

LSV

- Ono što je obeležilo i što je bio osnovni ton i osnovna nota u dosadašnjem radu na sastancima jeste da ne postoji taj papir, ne postoji taj sporazum ili memorandum koji može da zameni živi dijalog između ljudi, naročito među nama parlamentarcima - istakla je Tepić.

Dodala je da je dijalog jedini put za otvaranje novih poglavlja i intenziviranje saradnje i da su reč i direktna komunikacija nešto što podiže rampe. Kazala je da je Srbija malo odmakla od BiH po pitanju EU integracija, ali da to BiH treba da iskoristi i traži pomoć od država koje su malo ispred nje, baš kao što je Srbija koristila iskustvo svojih suseda.  Podvukla je da će Srbija solidarno pomagati kolegama iz BiH jer, kako je kazala "zajednički pogled u budućnost nema cenu."

 (BILSV, 30. 11. 2016)



Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook