Ukidanje višejezičnih tabli je refleksija nasilja u politici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 28. 10. 2018. | Komentara: 0

Ukidanje višejezičnih tabli je refleksija nasilja u politici

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš napomenuo je da je ukidanje višejezičnih tabli i natpisa u vojvođanskim mestima poruka koja se prenosi sa ostalih vrsta nasilja u politici i nosi poruku „vi niste naši i ne treba da postojite“.

LSV

- Kad imate fizičko i verbalno nasilje u politici, prema političkim neistomišljenicima, novinarima, kulturnim radnicima koji rade poslove koji se ne sviđaju režimu, onda taj tip nasilja se prenosi i na table gde se šalje poruka „vi niste naši i ne treba da postojite“ – prokomentarisao je Kostreš za N1 činjenicu da na tablama, koje bi trebalo da su višejezične, pišu samo ćirilićni i latinični natpisi na srpskom.

(BILSV, 28.10.2018)




Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Šućurović: Vojvodina decenijama zanemarena, budžeti i rebalansi su Dani mrmota

Poslanička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine neće podržati rebalans budžeta AP Vojvodine, izjavio je predsednik ove poslaničke grupe Saša Šućurović. On je istakao da ga rebalans vojvođanskog budžeta asocira na film Harolda Ramisa „Dani mrmota“. 
Izjave | Nedelja, 28. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučević na čelu SNS-a - Vučić posle Vučića

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Bojan Kostreš ocenio je da izbor nekadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za predsednika Srpske napredne stranke (SNS) zapravo može da se sažme u rečenicu „Vučić posle Vučića“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook