Uručene knjige školskim bibliotekama u Orlovatu i Farkaždinu

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 24. 05. 2011. | Komentara: 0

Uručene knjige školskim bibliotekama u Orlovatu i Farkaždinu

ZRENJANIN - Omladina Gradskog odbora LSV Zrenjanin i ove godine, u sklopu obeležavanja Svetskog dana knjige, organizovala je veliku akciju prikupljanja knjiga pod nazivom "Knjiga se srcem daje". Na taj način ponovo je stavljen akcenat na značaj razvijanja kulture čitanja kod dece osnovnoškolskog uzrasta. Knjige su ovih dana uručene Osnovnim školama "Uroš Predić" u Orlovatu i "Dositej Obradović" u Frakaždinu.

- Naši domaćini bili su prijatno iznenađeni ovim humanim gestom, jer, kako su rekli, retko ko ih se i seti, a kamoli da im nešto pokloni. Mi smo najpre posetili mališane u orlovatskom zabavištu, koje se nalazi pored škole, i njih smo obradovali slatkišima, baš kao  i đake prvake, koji su najbolji razred. Potom smo se družili i sa decom iz Farkaždina, a reč je o učenicima osmog razreda koji je, takođe, najbolje odeljenje " istakla je  Božana Vukadinović, predsednica Omladine GrO LSV Zrenjanin, dadajući da  su slatkiši prikupljeni na maskenbalu, koji je nedavno organizovan.

Prema njenim rečima, osma po redu akcija prikupljanja knjiga, kojom se svake godine obogati neka školska biblioteka, bila je veoma uspešna. Ove godine prvi put mlade ligašice i ligaši obradovali su decu i slatkišima, što će sigurno biti nastavljnno i ubuduće.

(BILSV, 24.05.2011.)
Izjave | Četvrtak, 28. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Put Srbije je na Zapad, u EU

Put ove zemlje je na Zapad, u Evropsku uniju koja ima hiljadu mana, ali bolje rešenje ne vidim, kazao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 
Izjave | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za republičkog poslanika Ujedinjene demokratske Srbije Robert Kolar izjavio je se nada da nadležni državni organi neće lako preći preko izjave Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, u kojoj kaže da su ubice Zorana Đinđića heroji.
Izjave | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Vojvodina neodvojivi deo Srbije

Vojvodina je integralni deo Srbije i ne može opstati kao nezavisna država, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook