Uručene knjige školskim bibliotekama u Orlovatu i Farkaždinu

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 24. 05. 2011. | Komentara: 0

Uručene knjige školskim bibliotekama u Orlovatu i Farkaždinu

ZRENJANIN - Omladina Gradskog odbora LSV Zrenjanin i ove godine, u sklopu obeležavanja Svetskog dana knjige, organizovala je veliku akciju prikupljanja knjiga pod nazivom "Knjiga se srcem daje". Na taj način ponovo je stavljen akcenat na značaj razvijanja kulture čitanja kod dece osnovnoškolskog uzrasta. Knjige su ovih dana uručene Osnovnim školama "Uroš Predić" u Orlovatu i "Dositej Obradović" u Frakaždinu.

- Naši domaćini bili su prijatno iznenađeni ovim humanim gestom, jer, kako su rekli, retko ko ih se i seti, a kamoli da im nešto pokloni. Mi smo najpre posetili mališane u orlovatskom zabavištu, koje se nalazi pored škole, i njih smo obradovali slatkišima, baš kao  i đake prvake, koji su najbolji razred. Potom smo se družili i sa decom iz Farkaždina, a reč je o učenicima osmog razreda koji je, takođe, najbolje odeljenje " istakla je  Božana Vukadinović, predsednica Omladine GrO LSV Zrenjanin, dadajući da  su slatkiši prikupljeni na maskenbalu, koji je nedavno organizovan.

Prema njenim rečima, osma po redu akcija prikupljanja knjiga, kojom se svake godine obogati neka školska biblioteka, bila je veoma uspešna. Ove godine prvi put mlade ligašice i ligaši obradovali su decu i slatkišima, što će sigurno biti nastavljnno i ubuduće.

(BILSV, 24.05.2011.)
Izjave | Petak, 20. 11. 2020. | Komentara: 0

Postoje Srbi i van Republike Srpske i južno od Ibra

Deliti Bosnu na narode i vere je, verovatno, jedan od najpodmuklijih poslova kojim se čovek može baviti i Bogić Bogićević bi to, sasvim sigurno, potpuno deklasirao i pokazao kako izgleda kada čovek koji je Sarajlija i Bosanac u Sarajevu u Bosni govori svim Sarajlijama i svim ljudima koji žive u Bosni jezikom koji svi razumeju o problemima koji sve muče, izjavio je Nenad Čanak.
Izjave | Utorak, 17. 11. 2020. | Komentara: 0

Čomić nastavila svoju borbu na način kako ume i zna

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Sandra Trifunović podržala je ministarku za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordanu Čomić u radu.
Izjave | Utorak, 17. 11. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Nisam ušao u politiku da bih ćutao

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da ne želi da ćuti ni o jednoj temi jer smo došli do toga da „politika više nije bavljenje time da ljudi žive bolje, nego je politika smišljanje kako da se dobiju izbori“. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook