Uručene knjige školskim bibliotekama u Orlovatu i Farkaždinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 24. 05. 2011. | Komentara: 0

Uručene knjige školskim bibliotekama u Orlovatu i Farkaždinu

ZRENJANIN - Omladina Gradskog odbora LSV Zrenjanin i ove godine, u sklopu obeležavanja Svetskog dana knjige, organizovala je veliku akciju prikupljanja knjiga pod nazivom "Knjiga se srcem daje". Na taj način ponovo je stavljen akcenat na značaj razvijanja kulture čitanja kod dece osnovnoškolskog uzrasta. Knjige su ovih dana uručene Osnovnim školama "Uroš Predić" u Orlovatu i "Dositej Obradović" u Frakaždinu.

- Naši domaćini bili su prijatno iznenađeni ovim humanim gestom, jer, kako su rekli, retko ko ih se i seti, a kamoli da im nešto pokloni. Mi smo najpre posetili mališane u orlovatskom zabavištu, koje se nalazi pored škole, i njih smo obradovali slatkišima, baš kao  i đake prvake, koji su najbolji razred. Potom smo se družili i sa decom iz Farkaždina, a reč je o učenicima osmog razreda koji je, takođe, najbolje odeljenje " istakla je  Božana Vukadinović, predsednica Omladine GrO LSV Zrenjanin, dadajući da  su slatkiši prikupljeni na maskenbalu, koji je nedavno organizovan.

Prema njenim rečima, osma po redu akcija prikupljanja knjiga, kojom se svake godine obogati neka školska biblioteka, bila je veoma uspešna. Ove godine prvi put mlade ligašice i ligaši obradovali su decu i slatkišima, što će sigurno biti nastavljnno i ubuduće.

(BILSV, 24.05.2011.)




Izjave | Subota, 20. 05. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: U LSV nema konfuzije, vreme je za mlađe ljude

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da u stranci nema konfuzije posle odlaska višegodišnjeg lidera.
Izjave | Ponedeljak, 17. 04. 2023. | Komentara: 0

Marton (LSV): Predsednik i premijerka etiketiraju novinare i gaze slobodu medija

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da su pretnje novinarima nedopustive, pogotovo od strane predsednika republike i premijerke.

Izjave | Subota, 08. 04. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Nikada više zloupotreba u javnom sektoru kao danas

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da nikada nije bilo toliko zloupotreba u javnom sektoru kao danas. Komentarišući izjavu narodnog poslanika DS-a Srđana Milivojevića da Nikola Tesla danas ne bi mogao da očitava strujomere bez članske karte SNS, Kostreš je rekao da to nije daleko od istine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook