Više kandidata opozicije otežava Vučićevu pobedu u prvom krugu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 06. 02. 2017. | Komentara: 0

Više kandidata opozicije otežava Vučićevu pobedu u prvom krugu

BEOGRAD - Što je veći broj predsedničkih kandidata, pogotovo građanske opozicije, teže će biti Aleksandru Vučiću, ako odluči da se kandiduje, da pobedi u prvom krugu, ukazuje za Danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

- Ukoliko, na primer, na izbore izađe hiljadu ljudi, za pobedu u prvom krugu neophodno je osvojiti 50 odsto plus jedan glas. To je 501 glas. Međutim, ako se kandiduje Čanak i na izbore zbog njega izađe još deset ljudi, dakle biće 1.010 izašlih i za pobedu u prvom krugu biće potrebno 506 glasova. Ali, tih novih pet glasova više za pobedu, Vučić neće moći da očekuje od tih novoizašlih, već će morati da ih traži među svojim biračkim telom ili glasačima Jeremića, Jankovića ili Šešelja. To će međusobno biti vrlo teško jer su ti glasači već opredeljeni - objašnjava Kostreš. On zaključuje da veći broj predsedničkih kandidata, pogotovo građanskog dela opozicije, povećava izlaznost i otežava pobedu Vučića u prvom krugu.

BILSV, 06.02.2017.



 




Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook