Vojvođanski front nudi alternativu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 15. 04. 2019. | Komentara: 0

Vojvođanski front nudi alternativu

ZRENJANIN - Ni Vojvodine, ni Srbije neće biti ukoliko se pod hitno ne počne ozbiljno raditi na zaustavljanju odlaska, prvenstveno, mladih ljudi iz naše države, izjavio je potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar.

LSV
 
- Ne odlaze oni ni u kakvu bratsku Rusiju koja nam se sve češće nudi kao alternativa, nego odlaze na neki drugi kontinent ili u zemlje Evropske unije do koje, sve vlasti u nazad, nisu u stanju da nas dovedu, dok samoproklamovana opozicija tu Evropsku uniju ni ne pominje. Sve je teže živeti u zemlji u kojoj se takmiče između nacionalizma i ekstremnog nacionalizma, u kojoj i dalje huškaju na ratove, u kojoj se retko ko bavi budućnošću na pravi način – kazao je on gostujući u emisiji „Bez cenzure“ na zrenjaninskoj KTV.
 
Kolar je naglasio da Vojvođanski front treba da ponudi alternativu.
 
- Kada gledamo iz ugla nas koji živimo u Vojvodini, na predstojećim izborima imaćemo vladajuću SNS sa svojim satelitima, koji ne percipiraju vojvođanske specifičnosti, a autonomiju Vojvodine nemaju na horizontu svojih interesovanja. Imaćemo Savez za Srbiju koji sve više liči na Savez za veliku Srbiju, koji Vojvodinu ne prepoznaje, čiji predstavnici po mitinzima vređaju građanke i građane Vojvodine, koji ni Vojvodinu, ni EU čak nemaju ni pomenute u onom tzv. ugovoru sa narodom. Upravo zbog takve situacije na političkoj sceni, na pomolu je udruživanje vojvođanskih, anticentralističkih, regionalističkih stranaka i organizacija kroz formiranje Vojvođanskog fronta kao opcije koja bi građankama i građanima ponudila kvalitetnu alternativu – zaključio je on.

(SzILSV, 15.04.2019)



Izjave | Subota, 11. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti jedan od faktora promene vlasti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je jedan od razloga što još nisu raspisani pokrajinski izbori to što naprednjaci nisu sigurni u pobedu u Vojvodini.
Izjave | Utorak, 07. 11. 2023. | Komentara: 0

Beograd i Vojvodina mogu da naprave promenu u Srbiji

Upitan da prokomentariše negativnu kampanju režimskih medija i vlasti protiv Vladimira Obradovića, kandidata za gradonačelnika liste „Srbija protiv nasilja“, predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš kaže da je „očekivana pobeda opozicije u Beogradu, početak rušenja režima Aleksandra Vučića“.
Izjave | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Pastor najviše učinio na popravljanju odnosa Srbije i Mađarske, izbore će raspisati novi predsednik Skupštine Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je smrt predsednika Saveza vojvođanskih Mađara i Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora veliki gubitak za njegovu porodicu, ali i politiku u Vojvodini, naročito za SVM. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook