Zašto Katalonija ne može, a Republika Srpska može?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 12. 05. 2018. | Komentara: 0

Zašto Katalonija ne može, a Republika Srpska može?

BEOGRAD – Komentarišući odluku predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da opozove delegacije Kosova i Katalonije da učestvuju na međunarodnoj parlamentarnoj konferenciji „Idejom Evropske unije do mira i razvoja“, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže da dve prijateljske zemlje, Srbija i Španija, imaju regionalne parlamente. 

LSV

On pita i zašto je problem sa legitimnim predstavnicima Katalonije, ako su na skupu učestvovali predstavnici skupštine Republike Srpske i Vojvodine.

- Ne vidim zašto se gospođa Gojković pravi veći katolik od pape i ona štiti interese Španije, a Španija priznaje izbore u Kataloniji i priznaje rezultate i priznaje i predsednika parlamenta. Mi ne vidimo zašto bi bilo skandala. Naravno, u Skupštini Srbije može da se napravi skandal od svega - rekao je u telefonskoj izjavi za N1 Bojan Kostreš.

On podseća i da je u skupštini nedavno boravila poslanica sa Krima, dok Srbija zvanično poštuje teritorijalni integritet Ukrajine. 

(BILSV, 12.05.2018)



Izjave | Sreda, 12. 07. 2023. | Komentara: 0

U Srbiji su zakoni i dobrosusedski odnosi iza ličnih interesa

Upitan da prokomentariše neizručenje Svetozara Marovića Crnoj Gori, a o čemu su pitani i predsednici Crne Gore i Srbije Jakov Milatović i Aleksandar Vučić prilikom nedavnog susreta, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš je rekao da je takva situacija neverovatna.
Izjave | Utorak, 27. 06. 2023. | Komentara: 0

Marton: Vučić svojim istupima produbljuje podele u našem društvu

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je za zrenjaninsku KTV da su građani sa pravom veoma nezadovoljni  i da je to razlog zašto već nedeljama protestuju. 
Izjave | Četvrtak, 22. 06. 2023. | Komentara: 0

Pokrajinska vlada da učini sve da RTV što pre dobije direktora

Predsednik poslaničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija“ u Skupštini AP Vojvodine Saša Šućurović pozvao je Pokrajinsku vladu i njenog predsednika Igora Mirovića da učine sve da Upravni odbor RTV u što kraćem roku izabere direktora pokrajinskog javnog medijskog servisa. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook